maandag 28 september 2020

Maarten ter Bals terechte kampioen

Maarten ter Bals heeft bewezen dit zomerseizoen de beste te zijn. In een rechtstreeks duel tegen zijn naaste concurrent Leo Oostendorp liet hij er geen twijfel over bestaan. Hij kwam goed uit de startblokken en gedurende de hele wedstrijd kon Leo niet aanvallen. In het eindspel dreef hij Leo zo in het nauw dat die een stuk verloor en daarmee gelijk de partij. 

Kees Pieterse was niet in zijn gewone doen en speelde de slechtste partij in zijn leven. Peter Aartsen wist er wel raad mee en binnen "no time" was het over en uit. Berry Bonestroo daarentegen speelde de beste partij tot nu toe in zijn carrière. Hij versloeg Frank Klinkenberg, die toch zeker niet de minste is. Een knappe prestatie en een opsteker voor Berry. 

Henk Noort was de betere in zijn partij tegen Johan Krebs. Henk veroverde langzaam maar zeker twee stukken en toen Johan zijn dame volkomen onnodig weggaf, was het gelijk over en uit. Michel Westhoff speelde ook een beroerde partij tegen Theo Meulmeester. Zonder Theo tekort te doen, want die speelde heel secuur, kan gesteld worden dat Michel zijn dag niet had. Hij gaf zomaar een toren weg en even later nog een stuk. Daarmee was de partij uiteraard beslist in het voordeel van Theo. 

Karin Pruijssers en Arnout Groen maakten er een waar gevecht van. Ze gaven elkaar geen duimbreed toe en dan weet men de uitkomst. Remise. André Langeslag kon niet voor een verrassing zorgen door Theo van der Bijl te verslaan. In het middenspel veroverde Theo de dame, waarna het pleit snel beslecht was.

Peter Grasman verloor van Bert Ekkelboom. In het middenspel volgde een slagenwisseling tussen dames, torens en wat nogal meer. Na het optrekken van de kruitdampen bleek dat Peter een stuk meer kwijt was dan Bert. Daarna was het voor Bert gewoon verder doordrukken en de volle buit binnenhalen. 

Volgende week beginnen we opnieuw, nu met de competitie 2020/2021. Die loopt tot en met de laatste maandag van mei volgend jaar. Kerstreces etc. worden in een later stadium nog wel doorgegeven. Afmelden dient te gebeuren bij Michel Westhoff. Veel plezier allemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten