maandag 21 september 2020

Magistrale zege Leo Oostendorp

Leo Oostendorp won magistraal van Theo Meulmeester. Als een echte Ben Hur reed hij als een duivel op zijn paarden. De rossen stonden ijzersterk in een frontale aanval, geruggesteund door een loper.
Theo zat in een onmogelijk spagaat en verloor in de hectiek zijn dame. Hij had de schade wellicht iets meer kunnen beperken, maar uiteindelijk maakte het toch niet meer uit. Leo was heer en meester.
Peter Aartsen delfde het onderspit tegen de Maarten ter Bals. Lange tijd leek er niets aan de hand voor Peter, want de partij was optisch volkomen in evenwicht. Maar… de koning van Peter stond totaal onbeschermd in een hoek en binnen drie zetten was het over en klaar door een combinatie van dame en loper door Maarten.  Vanuit het niets sloeg hij letterlijk toe.
Michel Westhoff was een maatje te groot voor André Langeslag. In het middenspel verloor André een stuk en daarna ging het snel bergafwaarts voor hem. In een oogwenk stond Michel oppermachtig en besliste de partij in zijn voordeel.
Kees Pieterse speelde tegen Johan Krebs. Kees kwam al vrij snel een stuk voor en raapte links en rechts ook nog wat pionnen op. Een gebrek aan online spelen brak Johan op. Het is toch iets anders dan achter een echt bord zitten. Veel partijen spelen en het komt vanzelf Johan.
Berry Bonestroo was niet opgewassen tegen Bert Ekkelboom en dat is geen schande. Berry overzag het gevaar van een doorgeschoven pion door Bert niet en verloor prompt zijn dame. Daarna was het uiteraard een kwestie van doordrukken door Bert en de overwinning was binnen. 
Frank Klinkenberg en Theo van der Bijl streden op het scherp van de snede. Lang leek het op een remise uit te draaien, maar in een slagenwisseling met torens en de dames verloor Frank het overzicht en dat kostte een toren. Daarna stribbelde hij nog lang tegen, maar Theo bracht het geduld op om gestaag door te drukken. Uiteindelijk zag Frank ook wel in dat het een verliespartij zou worden en gaf hij op.
Peter Grasman en Arnout Groen streden verbeten om het punt. In de loop van het middenspel veroverde Arnout 3 pionnen en buitte dat in het eindspel volledig uit. Peter zag drie pionnen op zijn toren op de achterlijn afkomen en realiseerde zich dat er geen houden meer aan was. Hij capituleerde.
Volgende week is de laatste ronde van de zomercompetitie.
De week erna beginnen we aan een nieuwe competitie (seizoen 2020/2021).
Die loopt tot de laatste maandag in mei 2021.
Alleen een vaccin kan hierin nog verandering brengen, waardoor een terugkeer naar de zaal mogelijk wordt.
Daar rekenen we echter niet op. De online club is helaas te klein om met A-, B- en C-spelers te spelen. Dus gooien we alles maar weer op een hoop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten