maandag 7 september 2020

Lichtzinnigheid afgestraft

Maarten ter Bals en Michel Westhoff speelden een bizarre partij. Michel had in het eerste gedeelte van het middenspel de overhand en won twee pionnen. In het tweede gedeelte smolten die weer als sneeuw voor de zon weg. In het eindspel had Michel een black-out en gaf zomaar zijn toren weg voor een loper. Daarna ging het snel bergafwaarts en kon Maarten de zege op mooie wijze binnenhalen. Maar het was niet nodig geweest voor Michel.
Bert Ekkelboom deed voor de eerste keer mee en trad in het strijdperk aan tegen Frank Klinkenberg.
In het middenspel verslikte Frank zich in zijn paard, die prompt door zijn hoeven ging. Met een stuk minder was het vechten tegen de bierkaai. Bert drukte gestaag door en kon door middel van een paardoffer een dame halen. Voor het zo ver kwam gaf Frank op.
Karin Pruijssers speelde tegen Peter Grasman en won gedecideerd. Dit lag echter niet alleen aan de kwaliteiten van Karin. Peter zit in een mindere periode en dat was aan het spel duidelijk te merken. Het werd voor Karin daardoor geen al te moeilijke middag; iets wat ze normaal gesproken wel heeft tegen Peter.
Theo Meulmeester maakte Peter Aartsen in. De strijd ging eigenlijk volkomen gelijk op, totdat Peter in een vlaag van verstandsverbijstering een toren weggaf. Einde oefening en kat in het bakkie voor Theo.
Kees Pieterse beleefde een nachtmerrie tegen André Langeslag. Kees was in het eindspel heer en meester en had vijf pionnen en een paard tegen zijn tegenstander 1 pion. Kees werd lichtzinnig en dacht snel even met één van de vele pionnen een dame te halen. Hij vergat daarbij naar de positie van de koning van André te kijken., Die had zich handig in een pat positie gespeeld en Kees lette niet op.  Een dure les en niet voor herhaling vatbaar mompelde hij. Aan de andere kant van de denkbeeldige tafel zat een grijnzende André.
Johan Krebs deed ook voor de eerste keer mee en speelde tegen Berry Bonestroo. Ondanks alle goede bedoelingen van Johan was Berry de meerdere in deze partij. Hij benutte de kansen volkomen en bond Johan aan zijn zegekar.
Theo van der Bijl speelde tegen Leo Oostendorp. In het middenspel liep het fout voor Theo. Hij verloor een paard en kwam dusdanig in de problemen dat schaakmat een kwestie van tijd was. Dit ziende gaf hij op.
Er staat nog 1 partij open. Dat is die van Jack Linders tegen Arnout Groen. Hierover volgt nader bericht binnen korte tijd. Dit heeft wel tot gevolg dat de partijen voor volgende week nog niet bekend zijn. Volg hiervoor de website later in de week.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten