maandag 19 april 2021

Mooie overwinningen van Berry Bonestroo en Bert Ekkelboom

Berry Bonestroo behaalde een uiterst knappe overwinning op Theo Meulmeester. In de openingsfase kwam Theo nog een pion voor, maar daarna ging het snel de verkeerde kant op. Hij verloor onnodig een stuk en zag even later niet dat hij een pion moest doorschuiven om schaakmat te voorkomen. Berry profiteerde optimaal en sleepte daarmee een mooie zege binnen.
Bert Ekkelboom bracht Maarten ter Bals zijn tweede nederlaag toe. Het was een buitengewoon interessante partij, waarbij Maarten volgens mij iets van de vaste lijnen afweek. Hij kwam een pion voor, maar zijn stelling was door het niet rokeren niet de sterkste.  Zijn koning kwam beroerd te staan. Bert zette zijn aanval door en manoeuvreerde zich in een dusdanige positie dat de stelling van Maarten wankelde en niet meer zonder zware averij te houden was. Dit overziende gaf Maarten op.
AndrĂ© Langeslag speelde tegen Kees Pieterse. Na een misrekening verloor hij een loper en daarna was het voor Kees een kwestie van geduldig doorspelen. Toen AndrĂ© ook nog een toren verloor tegen Kees slechts een loper was het gedaan met de pret.  Een schaakmat was het logische gevolg.
Johan Krebs kon het niet bolwerken tegen Peter Grasman. Helaas kan ik de partij niet terugvinden op Licgess.org, dus kan ik er geen zinnig woord over zeggen.
Karin Pruijssers had een off-day. Dit zonder haar tegenstander Peter Aartsen iets tekort te willen doen. Hij speelde prima. Karin had duidelijk haar dag niet en verloor zomaar twee stukken. Dat kan uiteraard niet ongestraft blijven en ze gaf dan ook op. Peter staat hierdoor op een mooie zesde plaats.
Frank Klinkenberg speelde tegen Michel Westhoff. Bij de 9e zet vergaloppeerde Frank zich door geen opening voor zijn witte loper te maken. Michel schoof een pion door en de loper viel ten koste van de pion. In het middenspel veroverde Michel drie pionnen en toen Frank een verkeerde manoeuvre maakte met zijn paard, werd dit regelrecht geconfisqueerd. Daarna was de wedstrijd gewonnen voor Michel. Frank speelde nog even door, maar zag het nutteloze er al spoedig van in en gaf op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten