woensdag 7 april 2021

Geen grote verrassingen

Maarten ter Bals versloeg Karin Pruijssers. In een volkomen gelijke stand verzuimde Karin helaas om haar paard te dekken. Maarten profiteerde hier ten volle van en pikte het paard in. Karin gaf direct op.
In een bijzondere partij wist Leo Oostendorp Michel Westhoff op te peuzelen. Er leek totaal niets aan de hand voor Michel. Er waren nog maar 8 zetten geweest. Maar in een bizarre stand werd hij volkomen schaakmat gezet. Voor de liefhebbers iets om eens naar te kijken.  Dit gebeurt maar zelden en zal Michel denk ik niet een tweede keer overkomen.
Bert Ekkelboom en Peter Grasman maakten er een leuke partij van. Bert kwam iets beter uit de openingszetten, maar Peter haalde in het middenspel een verloren pion terug. Daarna kwam Bert op stoom en wist twee pionnen te veroveren en richting de "overkant" op te stomen. Peter zag in dat het een verloren zaak zou worden en gaf op.
Berry Bonestroo gaf goed partij tegen Peter Aartsen, maar was uiteindelijk toch niet opgewassen tegen de aanvallen van Peter. Lang ging het gelijk op, maar plotsklaps braken de dijken bij Berry. Daarna ging het hard en verscheen er een leger koninginnen op de achterlijn. Uiteindelijk maakte Peter er een eind aan door schaakmat te geven.
Theo van der Bijl en Theo Meulmeester speelden ook een interessante partij. Het bleef lang in evenwicht, totdat Theo Meulmeester een verrassing uit de hoge hoed toverde. Met een vork veroverde hij een toren, waarbij zijn paard wel sneuvelde maar hij overwicht op de spelsituatie kreeg. Door een toren te offeren zou hij een dame gaan halen. Maar zijn naamgenoot liet het niet zover komen en gaf op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten