maandag 31 mei 2021

Bert Ekkelboom terechte kampioen van online competitie

De kortste partij van deze afsluitende ronde was die tussen Berry Bonestroo en Frank Klinkenberg. In de 6e zet offerde Frank een paard dat gretig genomen werd door Berry. Hiermee kwam zijn koning echter totaal alleen te staan zonder dekking. De volgende zet gaf Frank al schaak en twee zetten later was er een schaakmat. Uiterst interessant om even na te kijken!

Maarten ter Bals sloopte de vesting van André Langeslag. André vergat een toren te slaan van Maarten en maakte het nog erger. In plaats van te slaan werd zijn paard daarna geconfisqueerd. Dat was het begin van het einde. Maarten kon rustig verder snoepen in de winkel en een schaakmat kon niet meer uitblijven. Het duurde nog vrij lang, omdat André tegen beter weten in bleef doorspelen, maar de mat kwam er.

Johan Krebs delfde het onderspit tegen Theo van der Bijl. Hij hield het een groot aantal zetten vol, maar toen ontplofte de ketel. Eerst verloor hij toren tegen een paard en paar zetten later volgde er een dikke schaakmat.

Michel Westhoff en Theo Meulmeester speelden een mooie wedstrijd. De strijd werd in het voordeel van Michel beslecht, die de terechte winnaar werd. Michel kwam enige pionnen voor en Theo kon niet meer langszij komen. Vlak voordat Theo opgaf was Michel al bijna doorgestoten met een pion naar de "overkant". Theo kon dat niet meer tegenhouden en gaf op.

De eindstand van de eerste drie is als volgt: 
  1. Bert Ekkelboom 
  2. Karin Pruijssers
  3. Leo Oostendorp
De maand juni wordt er niet gespeeld. De zomercompetitie start weer voor de maanden juli en augustus. De eerste speeldag is maandag 5 juli 2021. De aanvangstijd is zoals altijd 13.30 uur.
Afzeggen bij Michel Westhoff.

Van de zomercompetitie komt er geen wekelijks verslag, aangezien ik een aantal weken met vakantie ben. Eind juni stuur ik nog een herinnering.
Ik ga er vanuit dat we in september zonder mondkapjes in de zaal kunnen spelen.
Iedereen krijgt t.z.t. tijdig bericht!



➟ Eindstand en resultaten (in nieuw tabbblad of venster)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten