dinsdag 11 mei 2021

Veel korte partijen

Bert Ekkelboom en Arnout Groen speelden een heel bijzondere partij. Bij de 4e zet gaf Arnout doelbewust een pion in de aanbieding. Bert nam die inderdaad en daarna volgde er een zet door Arnout met zijn paard, waardoor de dame van Bert alleen maar eindeloos van a7 naar b7 kon hoppen. Het leek het liedje heen en weer wel. Na de 10e zet was duidelijk dat het remise werd.
 Heel interessant om naar te kijken.
Karin Pruijssers maakte korte metten met de aspiraties van Michel Westhoff. Karin veroverde al snel een paard en Michel was blijkbaar hier zo door geraakt dat hij zo maar zijn dame weggaf. Gelijk einde oefening voor hem.
Peter Aartsen maakte korte metten met Maarten ter Bals. Al na 11 zetten gaf Maarten zo maar een toren weg. Enige zetten later verdween er een paard in het graf en daarmee was de strijd gelijk beslist. Peter heeft inmiddels plaats 4 te pakken!
Kees Pieterse en Peter Grasman sloten vrede na 29 zetten. Peter ging als een soort Max Verstappen van start en hield dat hoge tempo aan. Dat leidde tot kleine slordigheden, waardoor hij 2 pionnen kwam achter te staan. Kees had er meer uit moeten halen, omdat Peter zijn witte loper in de aanbieding deed bij zijn 18e zet. Kees zag het echter niet. Pas een zet later en toen had Peter het inmiddels gecorrigeerd. Hierdoor miste Kees de kans om wellicht voor een zege te kunnen gaan. Daarna sloeg de online-vermoeidheid bij beiden toe en werd de remise hiervan een logisch gevolg.
Theo van der Bijl bond André Langeslag aan zijn zegekar. André verzuimde een paard te slaan om weer op gelijke hoogte te komen. Hij kwam daardoor een stuk achter. Toen hij vervolgens zijn dame in de aanbieding deed was het feest snel voorbij.
Johan Krebs gaf al bij de 6e zet zijn dame weg en speelde daarna uiteraard een kansloze wedstrijd tegen Berry Bonestroo. Hij speelde nog wel door, maar werd helaas voor hem helemaal in de pan gehakt.
Theo Meulmeester had een prachtige aanval tegen Frank Klinkenberg. De moeite ook waard om er eens naar te kijken. In een gezamenlijke aanval paard/loper op de koning/koningin viel uiteraard de dame. Dan weet je dat je verloren bent. Frank speelde nog even door, maar kreeg enige zetten later al een schaakmat aan de broek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten