maandag 17 mei 2021

Bert Ekkelboom niet meer in te halen

Er is duidelijk te zien dat er naar het eind van de competitie wordt verlangd. Peter Grasman en Theo Meulmeester maakten er remise van, ondanks dat Peter Grasman een betere stelling had. Ook Kees Pieterse en Maarten ter Bals deelden het punt, waarbij Kees volgens de computeranalyse een betere stelling had. Maar de animo is er een beetje uit na een lang seizoen. Theo van der Bijl won gemakkelijk door het niet aantreden van Peter Aartsen. Ook bij laatstgenoemde was de motivatie helaas weg.

Bert Ekkelboom en Michel speelden nog wel op het scherp van de snede. Bert kwam twee pionnen voor en manoeuvreerde zich in een sterke positie. Michel zag het nut van verder spelen niet in en gaf op. Bert is nu door niemand meer in te halen en wordt de winnaar van deze digitale marathon. Frank Klinkenberg maakte korte metten met eventuele aspiraties van Johan Krebs. Frank overvleugelde de stelling van Johan en besliste de partij gedecideerd.

Hetzelfde geldt voor Berry Bonestroo die André Langeslag geen kans gaf. Berry snoepte langzaam maar zeker drie pionnen af van André. Laatstgenoemde pakte nog een pion terug, maar deed toen zijn dame in de aanbieding. Daarmee was de partij beslecht. Berry rondde het mooi af met een schaakmat. 31 mei aanstaande is de laatste speeldag. Het schema wordt volgende week hiervoor op de website geplaatst. We spelen in juli en augustus een nieuwe korte online competitie. Willen degenen die nog niet gereageerd hebben op mijn vraag of men hieraan wel of niet mee wil doen dit s.v.p. alsnog voor 20 mei aanstaande aangeven, waarvoor bij voorbaat mijn dank. Vanaf september mogelijk een echte competitie in de zaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten