maandag 7 februari 2022

Heel veel remises

Kees Henstra behield de koppositie door Peter Aartsen te verslaan. Peter stribbelde goed tegen, maar kon toch niet voorkomen dat hij het onderspit moest delven. Geen schande tegen de koploper! Ap Ketting was niet opgewassen tegen Peter Grasman. Lang ging het gelijk op, totdat Peter met een pionoffer positioneel voordeel verkreeg. Hij bouwde dat verder uit en Ap zag in dat verder doorspelen geen zin meer had.
 
AndrĂ© Langeslag stond in het eindspel beduidend beter dan Dick Langedijk, maar de heren besloten toch tot een remise. Iets waar Dick heel blij mee mag zijn. Ed van der Meulen en Bas de Roos maakten er een titanenstrijd van. Na ruim twee uur spelen hadden beiden al hun pionnen nog. Gelet op de klok en de volkomen gelijke stand op het bord werd tot remise besloten. Hetzelfde gebeurde met de partij tussen Maarten ter Bals en Ed Blankestijn. Ed had een loper minder, maar wel drie pionnen meer. In een moeilijke stelling die voor beiden riskant was, werd besloten het punt te delen. 
 
Leo Oostendorp en Karin Pruijssers hielden elkaar ook al in evenwicht. Leo bouwde een solide verdedigingslinie op, waar voor Karin geen eer te behalen viel. Broederlijk/zusterlijk werd het punt gedeeld. Theo van der Bijl moest zich behoorlijk moeite getroosten om Ingrid Klinkhamer te verslaan. Het lukte, maar het toont gelukkig aan dat Ingrid steeds verder de weg omhoog vindt. Voor Theo des te leuker dat hij zijn opponent toch nog de baas bleef. 
 
Michel Westhoff wist het volle punt binnen te slepen tegen Jan Spijkerbosch. Ook dat ging niet gemakkelijk. Michel veroverde echter een pion en kwam positioneel zo sterk te staan dat Jan inzag dat de partij verloren was. Hans Hertgers en Theo Meulmeester speelden op het scherp van de snede. In het eindspel had Hans een pion meer en bovendien stonden zijn pionnen beter opgesteld. Theo ging lang door, maar zag in dat hij uiteindelijk zou gaan verliezen en gaf op. 
 
Henk Noort en Kees Pieterse speelden voor de Ap Ketting-bokaal. Heel lang ging het gelijk op, zij het dat de klok voor Henk wegtikte. In de laatste vijf minuten van zijn kloktijd stortte zijn verdediging in elkaar en veroverde Kees een loper en een toren. Hierna gaf Henk gelijk op.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten