maandag 14 februari 2022

Een ruime meervoud aan deling van het punt

Er werd voor de Ap Ketting-bokaal één partij gespeeld vandaag. Die ging tussen Hans Hertgers en Rutger Zwart. De eerste partij eindigde in remise, zodat er een barrage moest volgen. Hans is geen liefhebber van korte partijen en dat bleek ook wel. Hij had nog maar twee minuten op de klok en een slechte stelling. Hij gaf op en Rutger gaat door naar de halve finale.
 
Jan Kranenbarg en André Langeslag leken op remise af te stevenen, maar in het eindspel deed André zijn hand niet wat zijn hoofd hem ingaf. Prompt volgde een verkeerde afruil en daarmee verloor hij ook de partij. Ed van der Meulen en Henk Noort maakten er een marathonpartij van. Omstreeks 17.10 uur werd met voor beiden nog slechts enkele minuten op de klok tot remise besloten. Ed had enige kansen op een beter resultaat, maar het kwam er helaas voor hem niet uit.
 
Diego Wuck betrad vandaag voor het eerst het speelveld en deed dat overtuigend. Hij pakte de volle winst tegen Karin Pruijssers. Karin had een hele doorrekening gemaakt van een aantal zetten, maar dat pakte verkeerd uit. Zij verloor kwaliteit en daarmee de partij. Dick Langedijk had geen medelijden met Johan Krebs. Hij dwong Johan in de verdediging en veroverde dusdanige kwaliteit dat Johan geen kant meer op kon en moest capituleren.
 
Peter Grasman en Han van Doornen besloten na een gedegen partij tot remise. Er gebeurde niet veel en beiden zagen in dat de stelling van de ander niet omver te krijgen was. Hetzelfde gold voor de partij tussen Kees Henstra en Bert Baas. Kees veroverde een pion, maar kwam hierdoor zelf met een dubbelpion te zitten. Beiden zagen geen verdere toekomst in de partij en dan weet men het resultaat.
 
Ook Kees Pieterse en Simon Zwart maakten elkaar het leven niet al te moeilijk. Beiden hadden een solide verdediging, waar niet doorheen te komen was. Ook hier dus remise. Het wordt eentonig, maar ook Leo Oostendorp en Frank Klinkenberg deelden het punt. De stelling in het eindspel van Leo was positioneel iets beter, maar de strijdbijl werd begraven.
 
Michel Westhoff vergaloppeerde zich tegen Peter Aartsen, die knap terugkwam na verlies van een kwaliteit. Waardoor het kwam is moeilijk te zeggen, maar ineens waren de rollen omgedraaid en ging Michel zowaar ten onder. Theo Meulmeester bond Bas de Roos aan zijn zegekar. In het middenspel veroverde Theo een toren. Daarna speelde hij het rustig uit, zodat Bas op een gegeven moment moest opgeven.
 
Ap Ketting ging ten onder tegen Ed Blankestijn. Ap probeerde op de rechtervleugel een aanval door te drukken, maar kwam er niet door. Ed ging aan zijn rechterkant wel door en forceerde een dusdanige stelling dat Ap moest opgeven.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten