maandag 28 februari 2022

Prachtige partij tussen Kees Henstra en Karin Pruijssers

De langste partij van de dag was van hoog gehalte. Karin Pruijssers en Kees Henstra vochten een prachtig duel uit. Karin had een toren versus Kees een loper. Maar Kees had twee pionnen meer. Uiteindelijk had Kees in het eindspel een loper en een pion tegenover Karin alleen een pion. Het was niet meer te redden voor haar. Bert Baas had in Aad de Bruijn een prima tegenstander. Aad kon lang standhouden, maar verloor toch een pion. Even later nog een en een derde dreigde te vallen. Dit ziende gooide Aad de handdoek in de ring. 
 
Peter Aartsen en Frank Klinkenberg maakten er ook een geweldig evenement van. In het eindspel had Frank een toren, tegen Peter een loper en een paard. Frank kreeg een vork en verloor zijn toren; Peter zijn paard ging ook ten onder. Peter zag het onheil naderen, want Frank verdrong met zijn koning de koning van Peter. Hij kon een pion promoveren en dat betekende "slagveld Waterloo" voor Peter. Peter Grasman en Ed Blankestijn hielden de partij letterlijk in evenwicht. Het resultaat is dan zoals altijd remise. Ook hier waagden zich geen van beiden aan een gevaarlijke aanval. 
 
Leo Oostendorp en Michel Westhoff hadden ook al een enerverende partij. In het eindspel had Michel een toren en een loper, tegenover Leo een loper en een paard. Michel ging ten aanval en dan blijkt een toren toch weer heel veel waard. De winst viel in zijn mandje. Johan Krebs was niet opgewassen tegen AndrĂ© Langeslag. Tot het middenspel ging het goed, maar toen trok AndrĂ© ten aanval. Johan speelde voor wat hij waard was, maar liep ten langen leste tegen een schaakmat aan. Bas de Roos en Dick Langedijk hadden een leuke partij. Dick trok ten aanval en dat zag er veelbelovend uit. Zijn paard en dame vormden een grote bedreiging voor de koning van Bas de Roos. Maar Bas had snode plannen. Met de dame van Dick helemaal aan de "overkant", brak Bas plotsklaps door de verdediging van Dick en lanceerde een loepzuivere schaakmat. Jammer voor Dick, die ook een hele mooie aanval had. 
 
Henk Noort en Ap Ketting remiseerden eveneens. Henk veroverde een pion, maar de stelling van Ap was heel dreigend aanvallend.Dus een remise was niet onlogisch. Ingrid Klinkhamer speelde tegen Kees Pieterse. In het middenspel koos Ingrid voor een minder goede oplossing en die kwam haar duur te staan. Kees veroverde een toren en daarna was het geleidelijk aan doordrukken tot de koning van Ingrid op de achterlijn werd gedrukt. Vlak voor de schaakmat-zet gaf Ingrid op. 
 
Ook Maarten ter Bals en Theo Meulmeester waren volkomen aan elkaar gewaagd. Wie zou gaan aanvallen was waarschijnlijk het haasje. Daar had geen van beiden oren naar, dus werd het punt broederlijk gedeeld. Volgende week worden de halve finales voor de Ap Ketting-bokaal gespeeld en de overige partijen ook uiteraard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten