maandag 21 februari 2022

Opnieuw een "epidemie" aan remises

Aad de Bruijn speelde een voortreffelijke wedstrijd tegen Kees Henstra. Het was uitermate spannend en Aad kwam zowaar een pion voor in de eindstrijd. En toen ging het alsnog gruwelijk mis in de laatste 10 minuten. Ineens was de pijp blijkbaar leeg en stortte alles in elkaar.
Peter Aartsen en Hans Hertgers hadden een knotsgek einde. Peter had veel meer tijd op de klok, maar een paard minder en een pion meer. Hans haalde met een pion een dame, maar door tijdnood gedreven gaf hij die ook zomaar weer weg. Met nog heel weinig tijd op de klok stond Peter er ineens beter voor, maar als een echte gentleman hield hij het op remise.
Peter Grasman en Kees Pieterse deelden ook het punt. Iets waar Kees blij mee kon zijn, want positioneel stond Peter iets beter. Hij had een pion meer en een aanvallende stelling. Maar het werd toch remise.
Hetzelfde gold voor de partij tussen Henk Noort en Simon Zwart. Eerst bood Henk remise aan , hetgeen Simon niet aannam. Even later was de stelling van Henk beter en bood Simon remise aan. Henk accepteerde het en hier mocht Simon heel tevreden mee zijn. Hij had echt een minder goede stelling.
Michel Westhoff speelde tegen Han van Doornen, die al snel een pion weggaf. Dat werden er later 2. Met een heel aanvallende stelling van Michel kwam Han zodanig onder druk dat hij moest opgeven. Had hij dat niet gedaan, dan zou hij een toren verliezen en een slechte stelling blijven behouden.
Bas de Roos en Ingrid Klinkhamer speelden ook al gelijk. Bas verkreeg een lichte voorsprong, maar Ingrid vocht zich verbeten terug. In het eindspel werd duidelijk dat er voor beiden niet meer dan deling van het punt in zat.
Frank Klinkenberg speelde eveneens een puike partij tegen Rutger Zwart. Hij verloor in de openingsfase een pion, maar verdedigde zich daarna met verve. In het eindspel echter drukte Rutger verder door en snoepte er nog 2 pionnen bij. Daarna werd het een niet meer te houden zaak voor Frank en hij gaf op.
Ed Blankestijn en Theo Meulmeester hielden elkaar ook al in evenwicht. Geen van beiden slaagde erin door de defensie van de ander heen te breken. Dan weet men uiteraard de uitkomst.
Johan Krebs was niet opgewassen tegen Maarten ter Bals. In de openingsfase ging het nog goed, maar in het middenspel greep Maarten het initiatief en drukte Johan in de verdediging. Met een vork behaalde Maarten grote winst en daarna was het snel gebeurd.
Dick Langedijk kon het ook niet bolwerken tegen Theo van der Bijl. Geen schande, want Theo is een sterke speler. Dick hield lang vol, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven.
Leo Oostendorp trof Bert Baas als tegenstander. Bert heeft samen met Rutger Zwart de eer nog geen partij verloren te hebben!! Een uitermate zware tegenstander dus voor Leo. Bert veroverde in het middenspel een pion en begon daarna aan een offensief op de muur van "Jericho" van Leo. Die vocht voor wat hij waard was, maar er viel nog een pion en daarna wankelde de muur en stond op het punt van instorten. Voor het zover kwam gooide Leo de handdoek in de ring.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten