maandag 8 mei 2023

Knappe remise van Jan Kranenbarg

Rutger Zwart had het moeilijk tegen Bert Ekkelboom. Bert had een pion meer in het eindspel, maar Rutger verdedigde bekwaam. Bert probeerde het een aantal keren, maar iedere keer pareerde Rutger. Remise was een goede uitslag.
Simon Zwart speelde tegen Maarten ter Bals. Simon won een kwaliteit, maar had het in het eindspel nog heel moeilijk tegen Maarten. Laatstgenoemde ging echter door de vlag, waardoor Simon het volle punt pakte.
Bert Baas en de weer teruggekeerde Kees Henstra vochten een mooi duel uit. Kees had in het eindspel een dubbelpion en een loper/toren, tegenover Bert een paard/toren. Na een lang en mooi gevecht trok Bert uiteindelijk aan het langste touwtje. Een mooie wedstrijd om naar te kijken.
Karin Pruijssers is weer op dreef. Deze keer veroverde ze kwaliteit tegen Theo Meulmeester die daarna nog slechts aan verdedigen toe kwam. Toen hij in het eindspel weer een pion verloor, zag hij het nut van verder spelen niet meer in.
Theo van der Bijl won van Johan Krebs, maar gaf Johan na afloop een compliment voor zijn sterk verbeterde spel.  Zodra Theo opportunistisch ging spelen, strafte Johan dit af. Uiteindelijk gaf de ervarenheid van Theo de doorslag en moest Johan opgeven.
Jack Linders en Kees Pieterse hielden elkaar lang in evenwicht. Jack veroverde een pion, maar verder ging het lang gelijk op. Totdat Kees in het eindspel zich letterlijk vergaloppeerde en zijn paard zomaar cadeau gaf. Daarna kon Jack het rustig uitspelen en het punt binnenhalen.
Hetzelfde min of meer overkwam Ap Ketting. Hij gaf een kwaliteit weg tegen Aad de Bruijn, die daarna ook nog eens gevaarlijk met een pion naar de overkant kon komen. Ap zag in dat er geen brood te verdienen viel en gaf op.
Jan Kranenbarg maakte mooi remise tegen Leo Oostendorp. Jan kwam zowaar een kwaliteit en een pion voor, die Leo noodgedwongen moest weggeven om te kunnen rokeren. Jan bekeek het bord langdurig en bood toch remise aan. Geen idee of er meer in had gezeten, maar Leo nam de remise in ieder geval aan.
Ingrid Klinkhamer en AndréLangeslag hielden elkaar volkomen in evenwicht. Zonder grote risico's te nemen was het niet mogelijk om tot winst te komen. Beiden durfden dit niet aan en dus werd verdeling van het punt een logisch gevolg.
Peter Artsen kwam in de openingsfase achter tegen Michel Westhoff. Michel begon weer sterk, maar iedere keer de laatste weken gaat het fout in het middenspel. Hij verloor een toren en daarmee was het pleit beslecht. Peter kon enige plaatsen daardoor op de ranglijst stijgen.
Jan Spijkerbosch bleef geduldig tegen een zich hardnekkig verdedigende Henk Noort. In het middenspel won Jan een kwaliteit. Daarna bleef hij loeren op een kans en in het eindspel deed die zich voor. Nog een kwaliteit en daarmee was het pleit beslecht.
Michel Breij heeft het even niet. Tegen Dorinde Bierma verloor hij een paard, waardoor hij in het eindspel een dame had tegenover Dorinde een paard en een dame. Michel vocht voor wat hij waard was, maar kreeg toch een schaakmat om de oren. Een mooie prestatie van Dorinde.
Peter Grasman en Hans Hertgers waren volkomen aan elkaar gewaagd. De verdeling van het punt was logisch. Daarna speelden beiden uiteraard zonder klok door om te kijken wat het geworden zou zijn en dat was nog knap lastig voor Peter. Maar zover kwam het niet, want de remise stond al op papier.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten