maandag 15 mei 2023

Rutger Zwart kampioen seizoen 2022/2023

Een enerverend seizoen is weer voorbij. De spanning bleef erin tot de slotdag.
Ondanks verlies wist Rutger Zwart toch de titel te pakken. Hij verloor in een spannende wedstrijd van de kampioen van vorig jaar Kees Henstra. Echt een mooie partij voor de neutrale toeschouwer, waarbij Kees in de "slotklim" de juiste versnelling wist te plaatsen. Bert Baas profiteerde niet van de nederlaag van Rutger, want hij kon tegen een sterk overtuigende Han Kip niet verder te komen dan remise.
Han is hiermee gelijk op afstand de beste speler geworden in de B-categorie. Hij bewees hiermee dat hij moeiteloos in de top 10 meedraait.
Leo Oostendorp en Ap Ketting hielden elkaar in evenwicht. Beiden gaven geen duimbreed toe en er ontstond een soort patstelling. Degene die risico zou nemen liep de grootste kans op een nederlaag. Ap stelde remise voor en Leo ging hiermee akkoord.
Jack Linders kreeg een ontzettende draai om de oren van een ontketende Peter Aartsen. Peter was helemaal los en joeg Jack over alle velden. Een dik verdiende overwinning voor Peter die daardoor exact de top tien binnen wist te komen.
Peter Grasman en Bert Ekkelboom gaven elkaar in een mooie partij geen duimbreed toe. Lang werd gestreden, maar meer dan verdeling van het punt zat er niet in.
Frank Klinkenberg hield een kater over aan zijn duel met Henk Noort. In de openingsfase was Frank veel beter en veroverde al snel kwaliteit. Maar in het middenspel had hij een black-out en verloor zomaar zijn dame. Daarmee was het over en uit. Een mooie overwinning voor Henk die zich dit seizoen heeft ontpopt als een taaie tegenstander.
Johan Krebs had een slechte middag. Alles liep verkeerd voor hem tegen Ingrid Klinkhamer. Die had daar uiteraard lak aan en raapte enige stukken gemakkelijk op. Er was geen houden aan voor Johan en terecht gaf hij op.
Dorinde Bierma hield lang stand tegen Maarten ter Bals. Maar het bleek niet voldoende. Maarten raapte een pion op en dreigde vervolgens met een andere pion te promoveren. Dorinde zag in dat het vechten tegen de bierkaai was.
Kees Pieterse kwam een pion voor tegen Simon Zwart, maar in het eindspel waren de stukken weer volkomen in evenwicht. Remise was een logische uitslag. Met deze uitslag was Kees heel tevreden, want hiermee promoveert hij tot A-speler.
Theo Meulmeester ontpopte zich als een boa-constrictor tegen Aad de Bruijn. Hij verwurgde langzaam maar zeker de stukken van Aad die uiteindelijk geen kant meer op kon en moest opgeven.
Ed van der Meulen behield het nodige geduld om Dick Langedijk aan de zegekar te binden. Dick hield het lang vol, maar verloor in het eindspel de controle. Hij werd moe en gaf zijn verzet op. Hiermee was de overwinning voor Ed.
Jan Kranenbarg was niet opgewassen tegen Michel Westhoff. Geen schande gelet op de status van Michel. Jan kan terugkijken op een mooi seizoen en een mooi plaats op de ranglijst.
Theo van der Bijl nam Jan Spijkerbosch in het middenspel in de houdgreep. Het kostte Jan een kwaliteit en even later dreigde een tweede stuk van het bord te verdwijnen. Jan bekeek het slagveld en koos eieren voor zijn geld.
Uiteindelijk promoveren die de bovenste drie B-spelers en gaan de onderste drie A-spelers hiermee wisselen.
Han Kip, Marco Verdonk en Kees Pieterse verkrijgen de A-status.
Aad de Bruijn, Simon Zwart en Theo van der Bijl hebben in het nieuwe seizoen de B/status.
Eigenlijk niet belangrijk, want het gaat om het plezier.
Wel wordt in het nieuwe seizoen de regel ingevoerd dat je ten minste 15 wedstrijden moet hebben gespeeld om de A-status te verkrijgen/behouden.

➔  Eindstand seizoen 2022/2023



Geen opmerkingen:

Een reactie posten