maandag 22 januari 2024

Eerste nederlaag voor Michel Westhoff

De strijd tussen de nummers 1 en 2 was bijzonder spannend. Michel Westhoff wist de aanval op zijn koppositie niet af te slaan en verloor van Kees Henstra.
Kees veroverde een pion en behield de beste positionering van het spel. Hij kwam gedecideerd met zijn pionnen naar voren en Michel moest steeds verder terug. Totdat dat niet meer kon en hij op de achterlijn moest capituleren. Een mooie prestatie van Kees die daardoor een stuk inloopt op Michel.
Daan Weenk kon het niet bolwerken tegen Marco Verdonk en dat is geen schande. Marco loopt al heel lang mee en kent alle kneepjes van het vak.
André Langeslag speelde tegen Ap Ketting en kon ook niet tot winst komen. Hij kreeg een vork op dame en koning en daarmee was de wedstrijd feitelijk al beslist. Ap pakte het volle punt en reed vrolijk naar huis.
Kees Pieterse (schrijver van dit stukje) speelde als een krant tegen Dorinde Bierma. Hij speelde eigenlijk tegen twee personen; Dorinde en zichzelf. Alsof hij vanaf Mars neerkeek op het bord deed hij zetten die nergens op sloegen. Hulde aan Dorinde die met verbaasde ogen toch kalm bleef en het gewoon afmaakte.
Ook Maarten ter Bals was niet in zijn beste doen. Tegen Theo Meulmeester verloor hij zomaar een toren. Wetende dat hij die slag niet meer te boven zou komen, gaf Maarten snel op.
Peter Grasman had ook niet zijn beste dag. Peter Aartsen had daar geen boodschap aan en veroverde een toren tegenover het verlies van een loper. In het eindspel bleek dat voldoende om de partij in een overwinning om te buigen.
Ook Han Kip vergaloppeerde zich tegen Rob Izaks. Hij gaf zomaar een dame weg en daarmee was het pleit gelijk beslecht.
Zo zie je maar; het overkomt iedereen wel eens; een slechte dag.
Theo van der Bijl en Ingrid Klinkhamer maakten er een spannende strijd van. Theo kwam een toren voor, maar Ingrid kon weer langszij komen. Daarna viel er een soort wapenstilstand te bespeuren. Beiden bleven uiterst voorzichtig, waardoor de remise een logische uitkomst is.
Rutger Zwart en Bert Baas maakten er ook een interessante wedstrijd van. Rutger kwam al snel een pion voor en daarna verkreeg hij een betere stelling dan Bert. Langzaam maar zeker dreef hij de stukken van Bert terug en er was op termijn geen ontkomen meer aan voor verlies van Bert. Een knappe overwinning van Rutger.
Ed Blankestijn veroverde een pion en in het middenspel ook nog eens een toren voor een loper. Maar Aad de Bruijn bleek onverzettelijk. Ondanks vele afgronden waar hij langs scheerde viel hij er niet i8n en sleepte er voor de poorten van de "hel" een remise uit.
Ook de partij tussen Leo Oostendorp en Han van Doornen leverede geen winnaar op.
 Beide heren waren volkomen aan elkaar gewaagd. Ondanks een boeiend gevecht rolden er geen koppen en werd het punt gedeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten