maandag 11 maart 2024

Mooie overwinningen voor Daan Weenk en Frank Klinkenberg

Daan Weenk behaalde zijn eerste overwinning en volgens hem smaakt die naar meer. In een mooi duel tegen Johan Krebs wist hij overtuigend materiaal te winnen. Hij zette Johan steeds verder onder druk en was heer en meester. Johan zag in dat deze middag een verloren middag was en gaf op.
Ed Blankestijn en Peter Grasman maakten elkaar het leven zuur, maar wisten geen van beiden een bres te slaan in de verdediging van de ander. Remise derhalve.
Hetzelfde gebeurde met de partij tussen Theo Meulmeester en Kees Pieterse. In een volkomen vastgelopen stelling namen beiden genoegen met de verdeling van het punt.
Han Kip en Jack Linders maakten er ook een leuke partij van. Jack wist in de loop van het spel 2 pionnen te winnen. Later ging er weer een pion de mist in, maar de meerwaarde van de ene pion was in het eindspel voldoende om door te kunnen lopen en de zege binnen te halen.
Michel Westhoff bond deze keer Aad de Bruijn aan zijn zegekar. Aad stribbelde wel tegen, maar kon niet voorkomen dat hij een toren voor een mindere kwaliteit kwijtraakte. Ook had hij al minder pionnen dan Michel. Het tij was niet meer te keren en voor hij volkomen kopje onder zou gaan, gaf Aad op.
Han van Doornen bleef geduldig tegen Dick Langedijk en dat betaalde zich uit. Hij veroverde twee kwaliteitsstukken en Dick had het nakijken.
Frank Klinkenberg behaalde een heel mooie overwinning op Leo Oostendorp. Voordat Leo 2 x met zijn ogen had geknipperd, had hij zelf al twee pionnen weggegeven. Even leek het er nog op dat hij terug kon komen na de verovering van een toren. Maar zijn koning stond in een moeilijke positie en was slecht te verdedigen. Met een mooie combinatie van loper en dame kreeg Leo schaakmat. 
Bert Baas wist in zijn strijd tegen Rob Izaks een gedegen aanvalsopzet te plaatsen. Rob kreeg het heel zwaar te verduren en kon op het laatst de aanvalsgolven van Bert niet meer tegenhouden. De verdediging werd kreupel gebeukt en hij werd vervolgens verzwolgen.
Ap Ketting speelde niet zijn beste wedstrijd tegen Dorinde Bierma. Dorinde speelde goed op de aanval en wist een pion te verorberen. Toen Ap daarna zomaar een kwaliteit in de aanbieding deed was het uit met de pret en gaf hij op. Een mooi resultaat voor Dorinde en dat zorgde voor een brede glimlach bij haar.
Michel Breij deed verwoede pogingen Jan Spijkerbosch van zich af te schudden, maar slaagde daar niet in. Jan beet zich vast in een mooie stelling en verslond meerdere stukken van Michel. Deze speelde nog even door, maar het was een verloren strijd.
Peter Aartsen en Maarten ter Bals maakten er een spektakelstuk van. Na een veldslag met veel rook en vuur zag Peter tot zijn ontzetting een toren sneuvelen. Dat bleek in het eindspel de sleutel tot succes voor Maarten. Peter zag in dat de vlag halfstok zou gaan en gaf terecht op.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten