maandag 4 maart 2024

Finaleplaats voor Aad de Bruijn

Michel Westhoff heeft zich volledig hersteld van de kleine dip. Vorige week won hij knap en hij deed dat vandaag nog eens dunnetjes over. In een heel snelle partij tegen Jack Linders hield Michel een pion en een paard over tegenover Jack 2 pionnen. Michel maakte het bekwaam af.
Johan Krebs speelde tegen Michel Breij een minder goede partij. Hij kwam slecht uit de opening en verloor al vlug kwaliteit. Toen hij daarna ook nog eens zijn dame verloor was het uit met de pret en gaf hij verslagen op.
Dick Langedijk had moeten winnen van Dorinde Bierma. Hij had een paard en een toren meer dan Dorinde, maar liet zich toch nog verrassen. Dorinde kroop letterlijk door het oog van de naald, want eigenlijk had ze nooit kunnen winnen als Dick zichzelf gebleven was.
Jan Spijkerbosch bleek te sterk voor Daan Weenk. Lang hield Daan stand, maar in het eindspel had Jan een kwaliteit meer en enige pionnen. Dat bleek voldoende om de zaak bekwaam af te maken.
Frank Klinkenberg dolf het onderspit tegen Bert Baas. In het middenspel veroverde Bert kwaliteit (een toren tegenover slechts het verlies van een loper). Daarna nam Bert volledig het initiatief en trok de teugels zo strak aan dat Frank in ademnood kwam en moest opgeven.
Maarten ter Bals en Leo Oostendorp hielden elkaar volkomen in evenwicht. Volgens de neutrale toeschouwers had Maarten zelfs een goede winstkans, maar het kwam er niet van. Met de verdeling van het punt kunnen beiden tevreden zijn.
Aad de Bruijn staat in de finale van de B-groep voor de Ap Ketting-bokaal. Hij won overtuigend van Han van Doornen, die eigenlijk alleen maar kon verdedigen. Aad kwam zo sterk door dat hij een kwaliteit won en een dusdanige sterke stelling had, dat Han het moede hoofd op tafel ter ruste legde.
Ingrid Klinkhamer speelde een puike partij tegen Peter Aartsen en kwam zelfs 2 pionnen voor. Maar naarmate de wedstrijd vorderde verloor ze het initiatief en moest ver terug. Peter bouwde een mooie aanvallende stelling op, waardoor Ingrid niet meer aan aanvallende impulsen toekwam. Het resultaat is dan bekend; remise.
Bert Meester legde de meetlat langs Theo van der Bijl en harkte alweer een overwinning binnen. Theo verloor kwaliteit en toen hij in het middenspel nog een stuk moest inleveren zag hij het nutteloze van verder spelen in en gaf op.
Rob Izaks en Kees Sep waren volkomen aan elkaar gewaagd. De stelling op het bord was een ijzersterke remise, tenzij er grote risico's genomen zouden worden. En dat wensten de beide heren niet, dus was een half puntje voor ieder de uitkomst.
Kees Pieterse wist in een boeiende partij Ed Blankestijn te verslaan. De partij ging volkomen gelijk op tot het eindspel. Ed dacht een mogelijkheid tot winnen te zien en viel aan. Maar de uitkomst van de aanval liep anders dan verwacht en dat had grote gevolgen voor hem. Hij zou een loper in moeten leveren en de dan overblijvende stelling was ruim in het voordeel van Kees. Ed overzag de consequenties gaf op.
Theo Meulmeester en Henk Noort speelden de veruit langste partij van de dag. In een vrijwel lege zaal wist Theo uiteindelijk de volle buit binnen te halen. Hij had in de loop van het middenspel al 2 pionnen veroverd. De duimschroeven werden steeds verder bij Henk aangedraaid en Theo kwam als triomfator uit de ring tevoorschijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten