maandag 5 januari 2015

Hans flikt het

Hans Hertgers deed goede zaken op de eerste schaakmiddag van 2015: hij stond nummer twee en moest aantreden tegen de nummer één, Karin Pruijssers. Het werd een spannende partij waarbij Karin toch wel wat problemen kreeg. Ze verdedigde niet goed, de partij ging voor haar verloren en Hans is nu de trotse koploper van de ranglijst.

Het lijkt erop dat Michel Westhoff de inzinking van eind 2014 weer te boven is, want in een knappe partij wist hij keurig van Harry Tigchelaar te winnen.

In de B-groep had Cor Langedijk netjes afgezegd en soms is afzeggen zo gek nog niet want hij blijft de B-groep aanvoeren. Maar een koppel achtervolgers is druk in de weer om Cor voorbij te streven.

In de C-groep is het nog steeds Henk Noort die voorop ligt ondanks dat hij verloor van Han van Doornen. Dat kwam volgens hem om dat hij de en passant regel over het hoofd had gezien, maar of dat helemaal waar is waag ik te betwijfelen.

Jammer is dat Peter Jonker om gezondheidsreden zijn lidmaatschap heeft opgezegd. Gelukkig blijft hij wel schaken op de donderdagmorgen want dat gebeurt in het gebouw waar hij ook woont en dat is voor hem een stuk gemakkelijker.

Ap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten