maandag 12 januari 2015

Top wankelt

De schakers in de top van de ranglijst blijven daar staan maar verliezen wel punten.

Hans Hertgers kwam tegen Leo Oostendorp niet verder dan remise. Volgens hem had hij wel een groot deel van de partij beter gestaan, dat nemen we dan maar voor kennisgeving aan. Karin had haar dag ook niet want na een stevige ruil wist haar tegenstander Maarten Arts met zijn paard twee torens van Karin te bedreigen. Dat was het begin van het eind van Karin.

Ook Harry Tigchelaar moest punten afstaan, in het eindspel tegen Simon Zwart, hadden beide heren een dame en een koning en besloten ze tot remise. Michel Westhoff was match-winnaar deze middag want door zijn overwinning op Bert Ekkelboom heeft hij de aansluiting met de top weer gevonden.

In de B-groep is er een nieuwe koploper, het is Maarten ter Bals die wist te winnen van An Tramper en daarmee Cor Langedijk voorbij gestreefd is.

In de C-groep heeft Henk Noort zijn koppositie versterkt door van Hans van Os te winnen.

We hebben er ook weer een nieuw lid bij, het is Theo Meulmeester, bij velen geen onbekende want Theo speelt ook bij Schaakstad Apeldoorn. In zijn eerste partij wist hij keurig van Jan Pakkert te winnen. Theo, heel veel plezier gewenst bij ons.

Ap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten