maandag 30 maart 2015

Vier wordt drie

Oftewel Harry Tigchelaar, die op vier stond, schuift door zijn knappe overwinning op Simon zwart door naar plaats drie. Dit ging ten koste van Michel Westhoff die vakkundig geslacht werd door Bert Ekkelboom. De nummers één en twee blijven keurig op hun plaatsje staan.

In de B-groep is Aard Bronk zijn koppositie weer kwijt want hij kwam tegen Rik Blessinga niet verder dan remise, dat is natuurlijk wel heel knap want van Rik win je zomaar niet even. De nieuwe leider is Peter Aartsen die een heel knappe partij speelde tegen Han van Doornen, met een kwaliteit en een opgeschoven pion leek de overwinning niet moeilijk maar Han is een taaie, even dacht ik dat Peter de winst weggaf maar uiteindelijk, met beide nog een paar minuten op de klok, wist Peter toch de winst te pakken.

In de C-groep veranderde weinig de nummers 1, 2, en 3 konden hun positie stabiliseren. Cees Pieterse had de griep maar de beide achtervolgers Henk Noort en Hans van Os kwamen beide tegen respectievelijk Chiel Crielaard en Kobus Schoolderman niet verder dan remise en liepen dus maar heel iets in op Cees.
De volgende keer dat we schaken is de Pasen alweer voorbij en komen we hopelijk eens in een iets beter weertype terecht.

Ap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten