maandag 12 september 2016

Schaken met een temperatuur van 30 graden!

De eerste ronde beleefde een warme zomerdag. Of dit meespeelde in de partijen weet ik niet, maar feit is dat veel partijen redelijk snel waren gespeeld. 
Maarten ter Bals beleefde een ongelukkige start. Hij verspeelde zijn dame; iets wat hem waarschijnlijk zelden overkomt. Dit kwam hij niet meer te boven, waardoor Ap Ketting zijn eerste partij won.
In een knotsgekke partij speelden Jan Pakkert en Dick Langedijk tegen elkaar. Beiden gaven hun dame weg zonder dat daar reden voor was.
Uiteindelijk won Jan Pakkert en heeft daarmee een prima start.
Han van Doornen behaalde een mooie overwinning op Peter Aartsen. Hetzelfde geldt voor Dick van der Linde, Bas de Roos en Theo Meulmeester die allen hun partij wonnen.
Veel partijen eindigden in remise, waarvan met name Simon Zwart tegen Bert Ekkelboom een prachtige partij was. Kansjes over en weer met in het eindspel Simon een pion meer. Bert verdedigde zich meesterlijk en had een gevaarlijke pionnenaanval op de rechtervleugel.
Uiteindelijk werd het na een afmattende partij alsnog remise.
Om alle resultaten te zien op de website moet men het volgende doen.
Klik bij schaken overdag het onderdeel competitie aan. Vervolgens klik je op indeling ronde 1 seizoen 2016-2017.
Dan zie je vanzelf de uitslagen en ronde 2 voor volgende week. Uiteraard is de indeling hiervan pas definitief na 11 uur 's morgens op de dag zelf. Er kunnen nog afzeggingen komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten