maandag 5 september 2016

Snelschaaktoernooi

De kop is er af. Het schaakseizoen 2016/2017 is weer begonnen. Zoals altijd was de eerste middag een snelschaaktoernooi. 16 personen waren aanwezig, een aantal had zich afgemeld en een nog groter aantal was het helaas vergeten of wist dat niet. Hopelijk is de eerste competitiewedstrijd 12 september met een volledige bezetting.

Het toernooi was erg leuk, waarbij één persoon op afstand van de rest duidelijk dagkampioen werd. Harrie Tigchelaar liet er geen twijfel over bestaan dat hij alles volledig in de hand had. Met een vol punt voorsprong eindigde hij onbedreigd op de eerste plaats en nam een fles rode wijn als prijs mee naar huis.

Na een spannende strijd werd Dick van der Linde de winnaar in de B-groep en vertrok eveneens met een fles wijn; ditmaal met een witte.

Vele fouten werden weer gemaakt onder hoge tijdsdruk. Het blijft leuk om te zien dat er wereld van verschil in spelen is met maar een kwartier per persoon. 

Voordat het zover was zijn door Ap Ketting de prijzen van de winnaars per categorie van het seizoen 2015/2016 uitgereikt aan de aanwezige spelers. De overige prijzen zullen volgende week worden uitgereikt aan degenen die er vandaag niet waren.

Vanaf het nieuwe seizoen wordt er nog maar met twee groepen gespeeld; de A -en de B-groep.

Vanwege de grote verdiensten van Ap Ketting wordt zijn naam vanaf heden verbonden aan het jaarlijkse Kerst-snelschaaktoernooi.

Een geslaagde middag die heel snel om was.

Eindstand en individuele resultaten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten