maandag 16 januari 2017

Verhoudingen tussen A- en B-spelers worden zichtbaar

De verhoudingen tussen A- en B-spelers worden zichtbaar. De eerste tien plaatsen in het klassement worden bezet door A-spelers. Op de elfde plaats staat de eerste B-speler, te weten Ap Ketting. Hij speelde heel knap remise tegen een van de kampioenspretendenten: Karin Pruijssers. Ook de huidige nummer één Peter Grasman kwam niet verder dan remise tegen Theo Meulmeester. Michel Westhoff leed een pijnlijke nederlaag tegen Leo Oostendorp. Michel gaf zijn dame weg, hetgeen gelijk zijn ondergang inluidde. Door zijn verlies is er nu niemand meer die ongeslagen is. Leo is hiermee in de top tien terechtgekomen.  Bert Ekkelboom en Simon Zwart kwamen remise overeen, waarmee Bert waarschijnlijk het meest blij was. De tijd op zijn klok gaf bijna nul aan.

Dick Langedijk won al weer, dit keer van Chiel Crielaard. Bas de Roos en Hans van Os deelden broederlijk het halve punt. Henk Pruijssers won in een leuke partij van Martien Birkenhäger. Martien bood goed weerstand en hield het redelijk lang vol. Henk boekte zijn derde achtereenvolgende zege.

Maarten ter Bals kwam een stuk voor tegen Dick van der Linde en buitte dat ten volle uit, winst derhalve. Hetzelfde gold voor Han van Doornen die in het eindspel beter was dan zijn tegenstander Kees Pieterse.

Peter Aartsen won na een lange partij van Ed van der Meulen. Hetzelfde deed Rik Blessinga tegen Jan Kranenbarg, maar deze partij was van kortere duur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten