maandag 30 januari 2017

Festival van lopers weggeven

Meerdere spelers gaven deze middag, soms onbedoeld vrijwillig, soms door een verkeerde zet een loper weg. Allen die dit deden kwamen die klap niet meer te boven. Maarten ter Bals was een van hen. Hij verspeelde zo maar een loper tegen Kees van der Wielen. Hij hield het nog 35 zetten vol, maar moest zich toch gewonnen geven. Hetzelfde gold onder anderen voor Kees Pieterse, die klungelde tegen Jan Kranenbarg en daardoor een loper verspeelde. Daarna was de concentratie helemaal weg en won Jan vrij gemakkelijk.

Martien Birkenhäger won van Dick Langedijk, terwijl Chiel Crielaard en Hans van Os tot remise kwamen. Dick van der Linde won voor de tweede achtereenvolgende keer, dit keer van Jan Pakkert. Henk Pruijssers won zijn vijfde partij en is nog ongeslagen. Wie heeft de eer om Henk de eerste nederlaag te bezorgen? Cor Langedijk versloeg Bas de Roos, die zich dapper verweerde maar uiteindelijk het onderspit moest delven. Rik Blessinga en Han van Doornen kwamen remise overeen, evenals Michel Westhoff en Simon Zwart. Peter Grasman en Hans Hertgers kwamen in een heel mooie partij hetzelfde overeen.

Karin Pruijssers kende ondanks de omkooppoging van Harry Tigchelaar (heerlijke koeken vanwege zijn verjaardag) geen pardon. Zij nadert met rasse schreden Peter Grasman. Dat belooft nog veel voor de komende rondes. Leo Oostendorp rijgt als een moderne Atilla de Hun iedereen aan zijn (schaak)zwaard. Deze keer was Peter Aartsen niet opgewassen tegen zoveel geweld. Leo staat inmiddels op de vierde plaats en wordt een geduchte concurrent voor de top-drie. Bert Ekkelboom verschalkte Theo Meulmeester die daardoor voor het eerste buiten de top-tien belandt. Bert staat inmiddels weer op een mooie vijfde plaats.

CP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten