maandag 23 januari 2017

Schaken in het halfduister

Harry Tigchelaar was gelukkig weer beter, maar trof het slecht. Hij moest direct aantreden tegen Peter Grasman, de koploper.

Lang ging het gelijk op totdat Harry een verkeerde zet deed. Peter dook onmiddellijk in het gat en liet niet meer los. Harry ging kopje onder. Michel Westhoff is van slag. Deze keer verloor hij met wit van Peter Aartsen. Een voor zijn doen scala aan fouten lag hieraan ten grondslag. Michel zal zijn draai weer moeten vinden en zich herpakken. Leo Oostendorp won in een knappe partij van Hans Hertgers. Hans stond continu onder druk en bezweek ten slotte. Rik Blessinga won knap zijn partij tegen Theo Meulmeester. Theo zakt langzaam maar zeker en staat nu nog net in de top tien. Rik is weer opgeklommen naar de 11e plaats.

Ap Ketting en Simon Zwart ruilden in hoog tempo stukken af. Het werd snel overzichtelijk en Ap bood remise aan. Simon wilde nog even door maar zag na een paar zetten het zinloze er van in.

Ed van der Meulen en Bert Ekkelboom hielden elkaar het eerste uur volledig in evenwicht. Alle stukken stonden nog op het bord. In het volgende uur zette Bert een tandje bij en Ed moest het hoofd buigen. Martien Birkenhäger en Jan Kranenbarg besloten in een moeilijke stelling tot remise, iets waar beide partijen vrede mee hadden. Han van Doornen kende geen genade voor Kees van der Wielen. Langzaam maar zeker drukte hij door en stond Kees met de rug tegen de muur. Het resulteerde uiteindelijk in winst voor Han.

Kees Pieterse bracht een stukoffer tegen Hans van Os en verkreeg hiermee doorloop met zijn pionnen naar de overkant. Hans kon geen weerwoord vinden op de doorloop en gaf op. Dick Langedijk speelde een prima partij tegen Dick van der Linde. In het middenspel verloor hij echter een stuk en hoewel hij subliem verdedigde, kon hij het verlies toch niet ontlopen. Chiel Crielaard pakte de winst tegen Jan Pakkert en herstelde zich hiermee van een week eerder.

CP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten