maandag 9 januari 2017

Spannende partijen en geen wijzigingen in de top van de ranglijst

Het was weer een spannende middag met veel strijd. Kees van der Wielen speelde tegen Ed van der Meulen en wist de partij in winst om te zetten. Ed moest zich met hand en tand verdedigen, maar kon een mat toch niet voorkomen. Hans van Os leverde een heel knappe prestatie door van Dick van der Linde te winnen. Dat mag best een kleine verrassing worden genoemd. Martien Birkenhäger en Maarten ter Bals speelden een prachtige partij. Maarten verloor al vrij snel zijn dame, maar gaf niet op. Martien gaf in het midden/eindspel volkomen onnodig een pion weg. Maarten kon hierdoor een enorme dreiging met zijn torens uitoefenen op de koning van Martien, omdat diens dame aan de verkeerde kant van de koning stond. Dit loste hij nog wel op, maar door alle inspanningen sloeg de vermoeidheid toe. In het eindspel stond het toren voor Martien tegen loper van Maarten. Wit vergat echter zijn koning op de veilige kleur tegen de loper te zetten en de toren viel tegen de loper. Uiteindelijk werd het remise, waarbij Maarten nog de meeste dreiging had. Een heel mooie partij om langs de zijlijn te bekijken.

Hans Hertgers en Bert Ekkelboom deden beiden verwoede pogingen om tot winst te komen, maar meer dan remise zat er echt niet in. Hetzelfde gold voor Ap Ketting en Jan Kranenbarg. In een moeilijke stelling werd de strijdbijl begraven. Karin buitte het voordeel van een kwaliteitstuk weer eens volledig uit en gaf Simon Zwart geen kans. Gedecideerd greep zij de overwinning. Haar vader deed hetzelfde in zijn partij tegen Han van Doornen, die – naarmate de partij vorderde – in steeds grotere problemen kwam en tenslotte het hoofd in de schoot moest leggen.

In een mooie partij wist Leo Oostendorp van Rik Blessinga te winnen. Leo klimt langzaam maar gestaag steeds verder omhoog op de ladder!

Michel Westhoff speelde een puike partij tegen Theo Meulmeester. Hij zette Theo onder druk en de problemen werden steeds groter voor Theo. Het resulteerde in een mooie overwinning voor Michel. Aan de kop van de ranglijst veranderde daardoor niets.

CP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten