maandag 27 maart 2017

Door computer bepaald veel wedstrijden met grote ratingverschillen

Dick van der Linde en Dick Langedijk maakten er een leuke partij van. Dick Langedijk hield lang stand, maar vergaloppeerde zich in een stuk waarna de andere Dick het bekwaam afmaakte. Ook Martien Birkenhäger verweerde zich kranig tegen Simon Zwart, maar moest in het eindspel toch buigen. Maarten ter Bals was deze middag te sterk voor Jan Pakkert. Jan kwam niet goed uit de opening en kreeg van Maarten geen kans zich te herstellen. De zege voor Maarten was hiermee een feit.


Ap Ketting en Michel Westhoff speelden met een snelheid alsof de duivel hen op de hielen zat. Normaal niks voor Ap, maar deze keer gooide hij er de beuk in. Toen de kruitdampen waren opgetrokken trok Ap aan het kortste eindje. In een analyse naderhand bleek dat er veel meer voor Ap mogelijk was geweest. Michel is gek op snelle partijen en had hier dus baat bij. Ed van der Meulen behaalde een bekwame overwinning op Henk Noort. Rustig maar onverdroten nam Ed Henk in de duimschroeven en liet niet meer los.

Bas de Roos en Jan Bontje speelden voor het eerst tegen elkaar. Jan moest zijn meerdere erkennen in Bas die langzaam maar zeker enige plaatsen is gestegen. Bert Ekkelboom won zijn partij tegen Hans van Os. Hans hield aardig stand, maar naarmate de partij vorderde bleek Bert toch een maatje te groot. Gelet op het verschil in de ranglijst zeker geen schande voor Hans. Hans Hertgers en Rik Blessinga maakten er een boeiende partij van. Geen van beiden kon een overwicht creëren. Remise bleek de enige optie en aldus werd besloten. Harrie Tigchelaar en Peter Grasman kwamen al redelijk snel in hun partij tot dezelfde conclusie. Chiel Crielaard vergaloppeerde zich in het beginspel tegen Kees Pieterse en verloor een paard. Hij kwam dit niet meer te boven en gaf spoedig daarna op.

Karin Pruijssers blijft gestaag doorgaan met de overwinningen aan elkaar te rijgen. Theo Meulmeester was ditmaal het slachtoffer. Theo speelde een prima partij, maar Karin steekt blijkbaar in een ongenaakbare vorm. Doordat de naaste concurrenten vrijwel allemaal remiseerden, kan Karin nog verder uitlopen. Laten we haar maar "lentekampioen" noemen. Kees van der Wielen en Han van Doornen legden een zinderende partij op de mat. In een ingewikkelde stelling trok Han uiteindelijk toch aan het langste eind en is inmiddels opgeklommen naar de 7e plaats in de rangschikking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten