maandag 13 maart 2017

Veel remises

Henk Pruijssers en Michel Westhoff bonden met elkaar de strijd aan. Henk kwam, zag en overwon. Nog steeds ongeslagen en dat al 11 wedstrijden lang. Michel kent wisselvallige weken. Soms briljant en soms onder zijn niveau. Ap Ketting en Bert Ekkelboom speelden een mooie partij, die er toen tot remise werd besloten redelijk ingewikkeld uitzag. Als neutrale toeschouwer lijkt remise iets waarmee beiden vrede mee kunnen hebben. Kees Pieterse viel in het zwaard van het gezegde "rust roest" . Enige weken niet gespeeld en dat was te merken. Hij gaf zo maar een paard weg. Nog erger is dat hij dacht een stuk te gaan winnen, maar toen de kruitdampen waren opgetrokken lag zijn paard stuiptrekkend ter aarde. Bas de Roos wist als tegenstander daarna het spel eenvoudig uit te maken.


Kees van der Wielen had vanaf het begin het initiatief tegen Chiel Crielaard. Kees trok ten aanval en Chiel kon daar niet voldoende tegenover stellen. Binnen een uur was de strijd beslecht in het voordeel van Kees. Dick Langedijk behaalde een zege; Jan Pakkert kon niet voorkomen dat Dick de winst naar zich toetrok. Hij deed er alles aan, maar moest voor zoveel aanvalsgeweld het hoofd buigen. Martien Birkenhäger speelde een prima partij tegen de hoger geklasseerd staande Rik Blessinga. Vanuit een mindere positie kwam hij sterk terug en de remise was de kroon op zijn werk. 

Henk Noort behaalde opnieuw een overwinning; dit keer op Jan Bontje. Jan hield lang stand, maar de druk werd op een gegeven moment te groot voor hem. Simon Zwart ging kopje onder tegen Theo Meulmeester. Simon stond in het begin een pion voor, maar verzuimde door te drukken. Theo kon zich herstellen en greep in het eindspel de volledige macht. Knap gedaan en voor Simon een tegenvaller. Hans Hertgers en Karin Pruijssers speelden een uitermate boeiende partij. Hans speelde heel gedegen en verdiende de remise ten volle. Jan Kranenbarg en Ed van der Meulen hielden elkaar ook goed in balans en dan weet je de einduitslag: remise. Hans van Os is goed bezig; alweer sleepte hij de volle winst binnen. Dit keer tegen Dick van der Linde die langzaam maar zeker op de ranglijst aan het zakken is. Cor Langedijk  speelde tegen Peter Aartsen.  Gestadig drukte Cor door en tegen de aanvalsgolven hiervan kon Peter niet op. Winst dus voor Cor. Peter Grasman en Han van Doornen deelden broederlijk het punt. Vooral Han is de laatste weken sterk bezig. Peter wist geen bres te slaan in de verdediging van Han en moest dus genoegen nemen met een half punt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten