maandag 1 mei 2017

Miraculeuze ontsnapping Harrie Tigchelaar

Harrie Tigchelaar speelde tegen Simon Zwart en stond positioneel ijzersterk. Maar… als achtste wereldwonder gaf hij toen zo maar zijn dame weg. Simon zei geen nee en draaide de dame prompt haar nek om. Daarna moest Harrie heel hard vechten om een remise er uit te slepen. Dankzij eeuwig schaak lukte dat ook nog. Hans Hertgers speelde een solide partij tegen Henk Pruijssers. Geen van beiden had overwicht en uiteindelijk werd tot remise besloten. Peter Grasman wist na een lange partij Bert Ekkelboom op de knieën te krijgen, maar gemakkelijk ging dat zeker niet. Peter is door de winst wel weer opgeklommen naar de derde plaats. Dick van der Linde speelde tegen Jan Pakkert. Dit was een heel leuke partij waar Jan knap tegenstand bood. Dick had de grootst mogelijke moeite, maar wist tenslotte met de nodige inspanningen te winnen. Een prima partij van Jan!


Bas de Roos speelde tegen Jan Bontje en wist de partij goed naar zijn hand te zetten. Ondanks het nodige verzet van Jan slaagde deze er niet in de vestingwallen te houden en zijn `kasteel` ging ten onder.

Kees van der Wielen en Hans van Os speelden een mooie partij. Kees trok langzaam maar zeker het initiatief naar zich toe en werd hiervoor beloond met twee pionnen winst. Daarna speelde Kees de partij gewiekst uit en buitte zijn voordeel optimaal uit.

Kees Pieterse en Martien Birkenhàger hielden elkaar in een ijzeren greep. Beiden hadden een degelijk verdedigingsbolwerk opgezet, waar geen doorkomen aan was. Remise viel dan ook beiden ten deel. Cor Langedijk verraste Leo Oostendorp op zijn verjaardag. Ondanks de traktatie wilde Cor geen cadeau uitdelen en behaalde een degelijke mooie overwinning. Leo zien we pas in het nieuwe seizoen weer terug. In zijn afscheidswedstrijd wist Rik Blessinga Ap Ketting te verschalken. Ook dit was een prima partij en het aanzien meer dan waard. Peter Aartsen en Theo Meulmeester vochten een verbeten duel uit. Theo verschalkte een pion van Peter en bouwde daarna constant aan een overwicht. Dit resulteerde uiteindelijk in een fraaie overwinning. Theo heeft hierdoor al weer de 7e plaats te pakken. Michel Westhoff speelde tegen Han van Doornen en wist op fraaie wijze de overwinning binnen te halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten