maandag 27 november 2017

Aanval op koppositie afgeslagen

Michel Westhoff wist de aanval op zijn koppositie met verve af te slaan. Hij speelde heel geconcentreerd tegen Henk Pruijssers, bouwde mooi zijn aanval op en verkreeg een stuk meer tegenover een pion minder. Michel hanteerde zijn aanvalsgolf als een scherp mes en fileerde de stelling van Henk, die hiermee zijn eerste nederlaag leed. Karin Pruijssers hield de eer van de familie hoog door Han van Doornen aan de zegekar te binden. Han kwam slecht uit de startblokken en verloor al vrij vroeg in de wedstrijd een paard. Die klap kwam hij niet meer te boven. Geen moment kwam de zege van Karin in gevaar.

Harry Tigchelaar had twee weken rust en heeft die blijkbaar ten volle besteed aan oefeningen. Ondanks knap tegenspel van Simon Zwart wist Harry in het eindspel Simon dusdanig in het nauw te brengen dat een echte mat niet meer te vermijden was. Ed van der Meulen deed heldhaftige pogingen zich Jack Linders van het lijf te houden. Op een gegeven moment echter, gaf Ed zo maar een paard weg en daarmee was de partij in feite beslecht. Er werd nog wel doorgespeeld, maar niet lang meer. Peter Aartsen stond (voor de Ap Ketting-bokaal) in volslagen verloren positie, had moeten verliezen, maar… Maarten ter Bals werd wellicht enigszins nonchalant en werd hiervoor met een onwaarschijnlijke matzet afgestraft. Volkomen tegen de verhouding in, maar dat telt dus niet.

Dick Langedijk gaf Jan Pakkert geen kans en trok vlot de zege naar zich toe. Hans van Os spartelde lang tegen, maar moest toch zijn meerdere erkennen in Bas de Roos. Bas had twee pionnen meer en een ijzersterke stelling. Ap Ketting en Leo Oostendorp hielden elkaar in een werkelijk boeiende partij in evenwicht. Ap gooide alles op de aanval, maar kon toch geen bres slaan in de verdediging van Leo. Berry Bonestroo hield een half punt over aan zijn eerste partij bij ons. Hij speelde zeker niet onverdienstelijk tegen Chiel Crielaard, al gebiedt de eerlijkheid dat Chiel niet alle registers opentrok. Maar toch, een prima resultaat voor Berry.

Theo Meulmeester en Martien Birkenhäger speelden de langste partij van de middag. Het zag er lang naar uit dat het remise zou worden, maar in het eindspel verschalkte Theo Martien alsnog. George van de Esschert boekte al weer zijn derde zege. Kees van der Wielen moest ditmaal het hoofd buigen in een heel leuke partij. Henk Noort blijft verrassen. Ditmaal speelde hij tegen Hans Molenveld en kwam zelfs een stuk voor tegen een pion minder. Naar gelang de klok vorderde werd Henk onrustiger en besloot het remiseaanbod van Hans te aanvaarden. Peter Grasman en Hans Hertgers gaven elkaar geen duimbreed toe. Hans had een pion meer, maar bij het remiseren bleek dat Peter de pion sowieso zou terugverdienen. Het leek erop dat de stelling van Peter iets beter was, maar of dat uiteindelijk tot verder resultaat zou leiden was niet te overzien.

Tot slot even vooruitblikken op volgende week. Voor de Ap Ketting-bokaal staan de volgende wedstrijden gepland:
A-groep
  • Hans Molenveld – Hans Hertgers
  • Leo Oostendorp – Michel Westhoff
  • Peter Grasman – Karin Pruijssers
  • Harry Tigchelaar – Han van Doornen

B-groep
  • Chiel Crielaard – Dick Langedijk
  • Ap Ketting – Henk Noort
  • Jan Kranenbarg – Ed van der Meulen

Al gespeeld: Maarten ter Bals – Peter Aartsen 0-1

Kees Pieterse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten