maandag 6 november 2017

Reuzendoder Chiel Crielaard

De sensatie van de dag kwam van de hand van Chiel Crielaard. In een ijzersterke stelling wist hij Peter Aartsen mat te zetten. Een voortreffelijke prestatie, die alom bewondering oogstte. Ed van der Meulen wist Bas de Roos andermaal te verschalken. Bas had een prachtige aanval, maar wel heel gedurfd. Het pakte verkeerd uit, waardoor hij een stuk verloor. Daarna was het een kwestie van uitspelen voor Ed, die het initiatief nam en niet meer losliet.

Ook Henk Noort verraste vriend en vijand door Maarten ter Bals te verslaan. Henk had een pion meer en wist een vork op twee torens te plaatsen. Maarten gaf direct op. Ook Martien Birkenhäger gaf op, nadat hij een stuk verloor aan Han van Doornen. Tot dat moment ging de partij volkomen gelijkwaardig op. Ap Ketting veroverde een stuk tegen Jan Pakkert en bouwde daarna de partij solide op. Jan had geen kansen meer om het tij te keren.

Michel Westhoff en Bert Ekkelboom speelden een mooie partij. Op het laatst stonden alleen nog pionnen (en de koningen uiteraard) op het bord. Michel had een betere stelling en buitte dat optimaal uit. Bert gooide de handdoek in de ring. Harry Tigchelaar is terug van weggeweest. In een boeiende partij kwam Harry op licht voordeel te staan.  Een toren versus een loper. Harry wikkelde het eindspel bekwaam af en Jack kon niet anders dan opgeven.

Karin Pruijssers had veel moeite om de stugge verdediging van Kees van de Wielen te doorbreken. Zij kwam een stuk voor en 3 pionnen, maar Kees verdedigde zo bekwaam dat Karin er nog de handen vol aan had. Na een verkeerde paardmanoeuvre door Kees kwam het alsnog goed, maar Karin had nog maar 12 minuten over op dat moment. Een compliment daarom voor Kees. Dat waren de wedstrijden om de Ap Ketting-bokaal.

Er waren ook nog enige reguliere partijen. Simon Zwart kwam een stuk voor tegen Hans Molenveld, maar een pion minder. Hans verdedigde zich met hand en tand, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven. Simon sluipt weer naar de top, na een moeizame start in de competitie. Op kousenvoeten heeft hij inmiddels plaats 6 weer in handen.

Theo Meulmeester en Leo Oostendorp streden op het scherpst van de snede. Theo was in de verdrukking, maar hield lang gelijke tred. De laatste aanvalsgolven van Leo werden hem echter te machtig en de winst voor Leo was een feit. Dick Langedijk speelde verdienstelijk tegen Jan Kranenbarg. Maar Jan was sterk in de aanval en veroverde een pion. De koning van Dick kwam erg open en bloot te staan en Jan profiteerde daarvan ten volle. Hij kon door de verdediging heentrekken en schaakmat geven.

Volgende week zijn de resterende wedstrijden voor de Ap Ketting-bokaal ingedeeld. De overige partijen zijn gewoon interne competitie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten