maandag 20 november 2017

Verrassende winst Henk Noort

Gerard Koops behaalde de eerste overwinning tegen Jan Pakkert. Gerard had van het begin af het initiatief en Jan kon slechts verdedigen. Na een stuk winst was de verdere afloop voorspelbaar. Chiel Crielaard verslikte zich in Hans van Os die vrij snel een stuk voorkwam en daarna langzaam maar zeker de buit binnenhaalde.

George van de Esschert was een maatje te groot voor Dick Langedijk. Er was voor Dick geen houden aan. Jan Kranenbarg hield lang stand tegen Theo Meulmeester, maar na het verlies van zijn dame kon hij het toch niet bolwerken. Kees van de Wielen en Martien Birkenhäger hielden de partij en dus elkaar in evenwicht. Een terechte remise. Bas de Roos had een stuk kunnen winnen van Ap Ketting, maar zag dit over het hoofd. Daarna kantelde de partij en gaf Bas onnodig een stuk en darmee de partij weg. 

De grootste verrassing was de winst van Henk Noort tegen Leo Oostendorp. Leo had al na vier zetten een toren van Henk te pakken. Wellicht dat enige nonchalance hem parten speelde, want volkomen onnodig liep Leo tweemaal achter elkaar tegen een vork aan. Bij de laatste verloor hij de dame en gaf op. Jack Linders behaalde een nuttige overwinning op Maarten ter Bals. Jack kwam een pion voor en bleef de aanvallende partij. Maarten moest uiteindelijk het hoofd buigen. Hans Molenveld en Ed van der Meulen hielden elkaar volkomen in evenwicht. Hans ging echter door de klok, wat hem de partij kostte. Eigenlijk had de partij geen winnaar verdiend, maar de klok is terecht onderdeel van het spel. 

Han van Doornen zette de koning van Kees Pieterse dusdanig onder druk met een driestukken aanval, dat Kees het antwoord schuldig moest blijven. Han staat inmiddels op plaats 7. Peter Grasman had een sterkere stelling dan Simon Zwart, ondanks het gelijk aantal stukken. Simon had een dubbelpion en twee geïsoleerde pionnen. Dat brak Simon uiteindelijk op, zeker nadat hij zijn toren zomaar weggaf. 

Peter Aartsen streed voor wat hij waard was, maar op Bert Ekkelboom staat dit seizoen geen maat. Ook Peter werd aan de zegekar gebonden en Bert staat fier op de derde plaats. Karin en Henk Pruijssers speelden remise tegen elkaar. Karin drong wel aan, probeerde het ook, maar Henk hield de gelederen potdicht. Hans Hertgers deed een aanval op de leiderspositie van Michel Westhoff. Hij leek daar ook in te slagen, stond beter, maar deed een totaal verkeerde zet. Hierdoor kon Michel weer terugkomen in de wedstrijd en had hij zelfs de betere kansen. Er werd uiteindelijk besloten tot remise, waardoor bovenin de stand niet veranderde.

Het gaat goed met onze club, want ook vandaag weer kwam er een nieuw lid bij; Cees Metselaar.

Jan Bontje is afgevallen zonder dat we nog iets van hem hebben vernomen. Het ledental is nu 31, wat hoopgevend is.

Kees Pieterse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten