maandag 13 november 2017

Zinderende bekerwedstrijden

Michel Westhoff behield de leiding door een snelle overwinning op Maarten ter Bals. Michel was deze middag een maatje te groot voor Maarten.  Ed van der Meulen speelde een mooie partij tegen Karin Pruijssers en had een gevaarlijke dreiging met loper en koningin op de koning. Karin wikkelde het echter bekwaam af door afruil van de dames. Daarna behield zij de overhand en zette dit om in een zege.

Bert Ekkelboom behaalde een regelmatige overwinning op Ap Ketting. Ap bood goed tegenstand, maar kon het tij toch niet keren. Henk Noort speelde prima tegen Han van Doornen, maar zoals wel vaker speelde de tijdnood hem parten. Han deed er zijn voordeel mee en won gedecideerd. Bas de Roos herstelde zich van de nederlaag van vorige week. Jan Pakkert was het niet gewillige slachtoffer. Chiel Crielaard kon de stunt van vorige week niet herhalen. Kees van der Wielen veroverde een stuk en buitte dit ten volle uit. Chiel kon slechts naar adem happen en de nul incasseren.

George van de Esschert begon vandaag aan zijn eerste partij tegen Gerard Koops, die eveneens zijn eerste partij speelde. George wist een degelijke stelling te verzilveren met een zege. Het zal aan zijn spel te zien zeker niet de laatste zijn. Martien Birkenhäger hield lang stand tegen Peter Aartsen maar liep tegen een "pen" op zijn koningin op. Die moest het terrein verlaten tegenover slechts een toren van Peter. Hiermee was het pleit in het voordeel van Peter beslecht.

Voor de beker werden nog vijf wedstrijden gespeeld. Hans Hertgers kwam beter te staan in het eindspel tegen Simon Zwart; 4 pionnen tegen 2. Hans buitte dit voortreffelijk uit en toen Peter met zijn toren en verkeerde zet deed was het helemaal snel afgelopen. Kees Pieterse en Hans Molenveld hadden een barrage nodig na een remise. Hans trok in de barrage aan het langste eind. Hetzelfde gebeurde met Henk Pruijssers en Leo Oostendorp. Na een prachtige partij met winstkansen voor Leo, eindigde die in remise en in de barrage trok Leo aan het langste eind. Hans van Os en Dick Langedijk hielden elkaar lang in evenwicht, maar in het eindspel boog Hans het hoofd. Theo Meulmeester en Peter Grasman hielden elkaar volstrekt in evenwicht, totdat Theo een verkeerde berekening maakte met zijn paard en toren. Prompt viel de toren en daarmee het bastion.

Er is al bekend wie tegen elkaar moeten spelen. Volgende week wordt er geloot of men wit of zwart krijgt. Op de wedstrijdtafel ligt het schema ter inzage wie tegen elkaar moeten spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten