maandag 5 februari 2018

Ap Ketting en Michel Westhoff strijden om Ap Ketting-Bokaal

Michel Westhoff en Peter Grasman speelden de finale in de A-groep om de Ap Ketting-Bokaal. Na een spannende strijd wist Michel voordeel te verwerven; een toren versus een paard en een pion meer. Dit liet Michel zich niet meer uit handen geven. Peter zag de bui hangen en gaf op. Ap Ketting en Peter Aartsen speelden de finale in de B-groep. Lang ging de strijd gelijk op, totdat Ap een toren wist te veroveren. Ondanks heldhaftig verdedigen van Peter was er geen ontkomen meer aan. Dit betekent dat de grande finale gaat tussen Michel en Ap, waarbij Michel wit heeft.

Jan Pakkert verraste Chiel Crielaard. Chiel verloor zijn dame en daarmee de wedstrijd. Leo Oostendorp speelde tegen Jan Kranenbarg en verloor. Een prima prestatie van Jan. Leo heeft duidelijk een minder seizoen. Maarten ter Bals wist zich te herstellen van de nederlaag van vorige week. Hij bond Dick Langedijk aan de zegekar met een solide overwinning. Karin Pruijssers speelde tegen de nummer 2 van de ranglijst, Bert Ekkelboom. Karin heeft de weg naar omhoog weer gevonden, want zij won in een knappe stijl van Bert en steeg daardoor naar de derde plaats.

Henk Pruijssers en Jack Linders speelden een boeiende partij, waarin ze in het eindspel elkaar volkomen in evenwicht hielden. Een remise was een logische uitkomst. Theo Meulmeester bracht Arnout Groen de eerste nederlaag toe. Theo veroverde al vrij snel een stuk en behield daarna de controle. Jan Spijkerbosch was de betere partij tegen Hans van Os. Hans weerde zich kranig, maar kon tegen het geweld van Jan niet op. Kees van der Wielen en Hans Molenveld speelden een interessante partij, waarbij Hans veel tijd nodig had. Gelet op de stelling was remise een voor beide partijen bevredigende uitslag. Hetzelfde gold voor Martien Birkenhäger en Kees Pieterse. In het middenspel veroverde Martien enige pionnen, maar in het eindspel trok Kees dat weer recht. Meer dan remise zat er daarna voor beiden niet meer in.

Harrie Tigchelaar speelde een ongelukkige wedstrijd tegen Pieter Leopold. Het was een mooie partij die volkomen in evenwicht was, totdat Harrie een verkeerde keuze maakte. Pieter profiteerde hiervan ten volle en behaalde hiermee de winst. Bij analyse bleek dat bij een andere zetkeuze van Harrie remise een redelijk waarschijnlijke uitkomst had kunnen zijn. Pieter heeft nog steeds geen enkele nederlaag geleden! Simon Zwart trok volop ten aanval tegen Ed van der Meulen. Ed verweerde zich met hand en tand, maar kon toch niet voorkomen dat Simon de volle winst binnenhaalde. Han van Doornen verloor van Hans Hertgers. De partij was lang in evenwicht, maar in het eindspel wist Hans de kansen goed te benutten. 

Kees Pieterse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten