maandag 12 februari 2018

Verrassende nederlaag van Leo Oostendorp tegen Hans van Os

Maarten ter Bals speelde tegen Chiel Crielaard en bouwde rustig aan een gedegen aanval. Chiel kwam langzaam maar zeker in de verdrukking en had geen passend antwoord meer. Martien Birkenhäger en Dick Langedijk speelden een leuke partij. Lang ging het gelijk op, maar in het eindspel kwam Martien opzetten met als gevolg een niet meer te houden stelling van Dick. Leo Oostendorp zit in de hoek waar de klappen vallen. Dit keer verloor hij van Hans van Os. Leo stond veel beter, maar gaf zomaar een dame weg en daarmee de partij.

Henk Noort en Kees van der Wielen speelden een prachtige partij. Henk had geen koningin meer, maar wel meer andere stukken. Het bleef lang spannend, maar uiteindelijk wist Henk aan het langste eind te trekken. Jan Spijkerbosch was niet opgewassen tegen Theo Meulmeester, die na lange tijd weer overeind krabbelt. Inmiddels is dit zijn tweede achtereenvolgende winst. Kees Pieterse had een totale black-out. Na eerst een pion te hebben verloren gaf hij zo maar een stuk weg. Daarna was het de ene fout na de andere en was het gemakkelijk voor Arnout om de zege binnen te halen. Ook Jack Linders had duidelijk een mindere dag. Hij liep tegen Harrie Tigchelaar tegen een "pen" aan en verloor kwaliteit. Daarna zou hij nog een toren gaan verliezen. Dit alles overziende gaf Jack de pijp aan Maarten.

Gerard Koops had het beste van het spel tegen Han van Doornen, maar kon het niet afmaken. Han kwam goed weg en was hier heel tevreden mee. Pieter Leopold bond ook Peter Aartsen aan zijn zegekar en gaat onverdroten door met winnen. Wie wordt de eerste tegenstander die hem kan stoppen? Henk Pruijssers had het betere van het spel tegen Simon Zwart. Henk had een krachtig offensief dat Simon aan het wankelen bracht en hem vervolgens op de knieën kreeg.

Peter Grasman en Ap Ketting maakten er een rustige partij van. Beiden gingen niet voluit op de aanval en het spel kabbelde rustig voort. Beide heren hadden vrede met remise. Hans Hertgers en Karin Pruijssers maakten er een spannende partij van. De winnaar werd Hans, wat toch een heel knappe prestatie is tegen Karin die net de laatste weken weer een sterk opgaande lijn vertoonde.

Michel Westhoff blijft knap de koppositie behouden. Bert Ekkelboom speelde tegen hem. Bert was de runner-up, maar slaagde er niet in om Michel van de troon te stoten. Michel heeft een veel beter seizoen dan vorig jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten