maandag 26 februari 2018

Prachtige zege van Harrie Tigchelaar

Michel Westhoff deed zichzelf tekort tegen Henk Pruijssers. Michel had een vrijpion meer, maar dacht dat hij die ging verliezen. Impulsief accepteerde hij het remiseaanbod van Henk. Er had meer ingezeten voor Michel. Ap Ketting en Bert Ekkelboom hielden elkaar in de tang met als gevolg een logische remise. Ook Peter Grasman, die optisch iets beter stond dan Simon Zwart, kwam niet verder dan remise. Een mooi resultaat voor Simon.

Arnout Groen verslikte zich volledig in een zet en dat kwam hem duur te staan. Karin kon hierdoor een loper binnenhalen. Arnout gaf direct op. Hans Molenveld speelde een goede partij tegen Jack Linders, maar kwam in tijdnood. Hij offerde een paard en dat was gelijk zijn ondergang. In de openingsfase verschalkte Theo Meulmeester Harrie Tigchelaar. Hij veroverde de dame van Harrie tegen een paard en een toren. Op fenomenale wijze knokte Harrie zich terug in de wedstrijd om vervolgens zelfs met de eer te gaan strijken. Theo gaf in tijdnood zo maar zijn dame weg. Einde oefening.

Han van Doornen kon het niet bolwerken tegen Peter Aartsen. Hij verloor een stuk en liep daarna achter de feiten aan. Uiteindelijk gaf Han dan ook op. Henk Noort kwam slecht uit de startblokken tegen Gerard Koops en liep al na zes zetten averij op. Een stuk en een pion verdwenen als sneeuw voor de zon. Henk vocht nog door, maar zonder enige kans op herstel. Maarten ter Bals had in het eindspel één pion meer dan Ed van der Meulen. Met een slim zetje lokte hij Ed in de val en een schaakmat maakte een eind aan de partij.

Dick Langedijk zegevierde over Jan Pakkert. Jan hield lang stand, maar kon de aanvallen van Dick niet voldoende pareren. Chiel Crielaard speelde een knappe partij tegen Kees van de Wielen. Beide spelers hadden evenveel stukken, maar de tijd van Chiel was op. De zege was voor Kees. Martien Birkenhäger speelde tegen Hans van Os. Een pluspion voor Martien in het eindspel bleek onvoldoende om een overwicht te bereiken. Er werd tot remise besloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten