maandag 9 april 2018

Zinderende wedstrijden

We hebben weer een nieuw lid en zijn daar heel blij mee. Frank Klinkenberg is zijn naam. Hij speelde tegen Jan Pakkert en gaf gelijk zijn visitekaartje af met een winstpartij. Chiel Crielaard speelde alweer een prima partij ondanks zijn verlies tegen Leo Oostendorp. Leo moest echt de denkraderen laten draaien om de winst binnen te halen. Jan Kranenbarg behaalde een mooie overwinning op Dick Langedijk. Jan speelde gedegen en kwam niet in de problemen.

Jan Spijkerbosch speelde tegen Bas de Roos die na lange tijd gelukkig weer in ons midden was. Bas kon zijn terugkeer niet met winst verzilveren en moest zijn meerdere erkennen in Jan. Martien Birkenhäger had een mindere dag en dat kwam Henk Noort goed uit. De concentratie was even weg bij Martien en hij verloor een stuk. Even later nogmaals en Martien gaf op. Gerard Koops en Hans Molenveld speelden een leuke partij. Ze waren elkaars evenknie en dat betaalde zich dan ook uit in een remise.

Kees van de Wielen behaalde een mooie overwinning op Maarten ter Bals. Kees stond duidelijk beter, maar moest toch lang nadenken om de juiste beslissende zet te vinden. Harrie Tigchelaar had een moeilijke tegenstander in Peter Aartsen. Peter speelde een puike partij en Harrie moest diep gaan om de winst binnen te halen. Na een lange partij lukte dit uiteindelijk, maar gemakkelijk ging het niet. Simon Zwart en Kees Pieterse hielden elkaar lang in evenwicht, maar na een verkeerde verdedigingszet van Kees liep het slecht voor hem af. Han van Doornen speelde tegen Henk Pruijssers. Han vocht voor wat hij waard was, maar kon tegen het geweld van Henk niet op.

Ap Ketting speelt misschien wel zijn beste seizoen ooit. Vandaag bond hij Karin aan zijn zegekar. Dat lukt niet veel mensen, dus Ap kan trots zijn. Pieter Leopold en Jack Linders vochten een verbeten strijd uit. Pieter had nog een pion en een toren tegenover Jack alleen een toren. Maar... de pion was een randpion. Jack verdedigde subliem en gaf Pieter geen enkele kans om iets met de pion te kunnen doen. Sterker nog, de pion viel ten prooi aan Jack en remise was een logisch gevolg. Een uiterst boeiende partij.

Bert Ekkelboom speelde een prima partij tegen Theo Meulmeester. Theo pakte een pion, maar dat bleek een giftige appel te zijn. Zijn paard werd hier slachtoffer van en vanaf dat moment schoof Bert langzaam maar onverbiddelijk naar voren. In het eindspel had Bert twee lopers plus pionnen tegenover Theo alleen pionnen. Bert peuzelde langzaam maar zeker de pionnen op en Theo zag het nutteloze van een verdere voortzetting in en gaf op. Bert is door dit resultaat Michel Westhoff weer dicht genaderd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten