maandag 1 oktober 2018

Een nieuwe leider


Henk Jongejan speelde tegen Bas de Roos. Henk speelde een leuke partij, maar kon het niet bolwerken tegen Bas. Arnout Groen kwam niet goed uit de startblokken tegen Michel Westhoff en liep daardoor onherstelbare averij op. Om in scheepstermen te blijven: zijn schip zonk naar de bodem van de zee.

Kees Pieterse stond een stuk sterker dan zijn tegenstander Dick Langedijk. Twee pionnen meer en een toren tegen een paard. Kees werd echter nonchalant, vergat de dekking van zijn koning en liep prompt tegen een schaakmat op. Een dure les. Aad de Bruijn kende geen mededogen met Erwin Rouw. Aad begon sterk, zette veel druk op de stukken van Erwin die op het laatst geen kant meer uit kon.

Chiel Crielaard had een sterke tegenstander in de persoon van Harry Tigchelaar. Chiel kon lang standhouden, maar kon de aanvallen van Harry op de lange duur niet meer pareren met verlies als gevolg. Jack Linders speelde tegen Karin Pruijssers een knappe partij. Het ging heel lang gelijk op, maar uiteindelijk trok Jack aan het langste eind. Karin heeft de juiste vorm nog niet helemaal te pakken, maar haar kennende komt dat wel weer. Henk Pruijssers en Peter Grasman gaven elkaar geen duimbreed toe. In een gelijke stelling die al de hele tijd op het bord stond, besloten ze maar tot remise.

Martien Birkenhäger en Han van Doornen maakten er een mooie partij van. Het ging lang min of meer gelijk op, maar in het eindspel wist Han toch de winst naar zich toe te trekken. Jan Kranenbarg speelde tegen Maarten ter Bals; en met succes, want Jan wist de partij zegevierend te beëindigen. Ap Ketting veroverde een kwaliteit tegen Hans Molenveld en buitte dat vervolgens prima uit. Hans spartelde nog tegen maar kon de nederlaag niet ontlopen.

Kees van de Wielen had ook een kwaliteit meer tegen Simon Zwart, maar kon hiermee niet de zege verzilveren. Hij moest genoegen nemen met remise, hetgeen Simon alsnog tot tevredenheid stemde. Ed van der Meulen kon Gerard Koops niet bijbenen. Gerard speelde evenals vorig week een puike partij en had een kwaliteit en twee pionnen meer. In de eindfase kwam dit goed tot uiting met de zege als gevolg voor Gerard. Theo Meulmeester had moeite met Henk Noort maar sleepte toch de overwinning binnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten