maandag 8 oktober 2018

Knappe remise van Berry Bonestroo

Arnout Groen behaalde een knappe overwinning op Bert Ekkelboom, tot vandaag de lijstaanvoerder. Het was een heel spannende match, waarbij Arnout in de loop van het spel een klein positioneel voordeel wist te behalen. Uiteindelijk resulteerde dit in de overwinning. Michel Westhoff en Jack Linders speelden ook een zinderende partij. Ogenschijnlijk stond Michel iets slechter, maar met een uitgekookte combinatie wist hij Jack toch schaakmat te zetten. Hierdoor is Michel gelijk de nieuwe leider.

Ap Ketting en Harry Tigchelaar speelden of de duivel achter hen aan zat. Na vijf minuten was het gros van de stukken al van het bord verdwenen. Toen het stof was neergedaald besloten de heren maar tot remise. Berry Bonestroo speelde zijn mooiste wedstrijd tot nu. Hij wist een heel knappe remise te behalen tegen Jan Spijkerbosch; toch niet de eerste de beste. Jan Kranenbarg redde het lang tegen Peter Grasman, maar moest in de eindfase toch het hoofd buigen. Hetzelfde gold voor Chiel Crielaard, die een uur lang Kees van der Wielen kon bijbenen; daarna werd de druk voor Chiel te groot.

Kees Pieterse was vanaf de eerste zet in het defensief gedrongen door Maarten ter Bals. Kees kwam steeds verder onder druk te staan en kon een nederlaag niet meer ontwijken. Henk Pruijssers had het moeilijk tegen Peter Aartsen die licht kwaliteitsvoordeel had. Uiteindelijk wist Henk remise te bewerkstelligen, meer zat er ook niet in.

Henk Noort speelde tegen Leo Oostendorp, die gelijk maar weer liet zien het schaken nog niet verleerd te hebben. De rust had hem blijkbaar goed gedaan, want hij haalde de zege binnen. Bas de Roos had een mooie combinatie-aanval (dame en loper)tegen de koning van Erwin Rouw.  Hiertegen was geen passend antwoord te vinden voor Erwin en Bas behaalde de winst. Martien Birkenhäger stond iets beter dan Simon Zwart, maar toch werd er tot remise besloten.

Dick Langedijk behaalde een knappe remise tegen Hans Molenveld. Hans stond iets beter, maar niet voldoende voor een overwinning. Theo Meulmeester verraste vriend en vijand met een overwinning op Hans Hertgers. Iets wat maar weinig mensen lukt. Een heel knappe prestatie van Theo. Gerard Koops is bezig aan een sterke opmars. Ditmaal bond hij Han van Doornen aan de zegekar. Gerard staat inmiddels op de vijfde plaats! Karin Pruijssers had enige moeite met Aad de Bruijn, maar maakte in de loop van de strijd het degelijk af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten