maandag 29 oktober 2018

Stuivertje wisselen aan de top

Ed van der Meulen en Simon Zwart speelden een leuke partij. Simon had het moeilijk tegen Ed, maar het werd uiteindelijk remise. Martien Birkenhäger toonde zich een heer tegenover Dick Langedijk, die remise aanbood. Martien stond beter, maar accepteerde het bod omdat Dick weg moest.

Kees Pieterse had het heel moeilijk tegen Hans Molenveld. Kees kwam eerst twee pionnen voor, maar in het eindspel verloor hij zijn eigen pionnen in rap tempo. Hij kwam er zelfs twee achter te staan. Hans verloor echter een paard, waardoor de verhouding weer iets in het voordeel van Kees uitkwam. Er werd tot remise besloten. Michel Westhoff kende geen pardon tegen Peter Aartsen. Michel kwam drie pionnen voor te staan en maakte het vervolgens in hoog tempo gedecideerd af.

Theo Meulmeester en Arnout Groen leverden een titanengevecht. Theo die momenteel in bloedvorm verkeert, kreeg Arnout op de knieën. Een formidabele prestatie, want Arnout was op dat moment de ranglijstaanvoerder. Theo is door dit resultaat naar de 2e plaats geklommen. Bert Ekkelboom viel vanaf de eerste minuut Jack Linders aan. Met formidabel aanvalsspel dwong hij Jack in het defensief. Jack werd zodanig in het nauw gebracht, dat hij een verkeerde keuze maakte. Mat was het gevolg.

Henk Pruijssers had de grootst mogelijke moeite zich Gerard Koops van het lijf te houden. Remise was al wat erin zat. Gerard blijft hiermee mooi in de top-tien. Peter Grasman werd de winnaar van een mooi gevecht tegen Karin Pruijssers. Karin heeft nog niet de vorm van vorige jaren, terwijl Peter min of meer constant is. Aad de Bruijn speelde tegen Han van Doornen. Aad won in de beginfase een stuk, maar Han wist dit in de loop van de strijd terug te verdienen. In het eindspel had Aad een pion meer, maar kon hiermee geen voordeel behalen. Remise was een logische uitslag.

Henk Noort moest tegen nieuwkomer Bert Baas spelen. Henk deed dat met veel verve, maar werd toch langzaam maar zeker in de verdediging gedrongen. Bert had een pion meer en wist die te "verzilveren". Hiermee was het pleit beslecht. Harry Tigchelaar speelde tegen Jan Kranenbarg. Harry toog gelijk ten aanval. Jan pareerde, maar kon toch niet verhinderen dat Harry de overhand had. Na verloop van tijd wist Harry het spel zo naar zich toe te trekken, dat er voor Jan geen houden meer aan was.

Henk Jongejan en Chiel Crielaard speelden een leuke partij. Henk probeerde de achterlijn te halen om een pion te laten promoveren tot koningin, maar Chiel stak daar een stokje voor met een mooie "mat".  Berry Bonestroo speelde goed tegen Kees van der Wielen, maar Kees wist toch langzaam maar zeker de overhand te krijgen. In het eindspel bleek dat genoeg om de overwinning veilig te stellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten