maandag 22 oktober 2018

Eerste nederlaag voor de koploper

Michel Westhoff liep tegen de eerste nederlaag aan tegen Henk Pruijssers. In het middenspel kwam hij twee pionnen voor, maar verloor er daarna weer een. In het eindspel werd hij totaal verrast door Henk die met enige mooie zetten een puntgave schaakmat wist te bewerkstelligen. Hans Hertgers dolf het onderspit tegen Jack Linders. Hans had geen tijd meer op de klok, maar ook zijn stelling was dusdanig dat hij moest opgeven. Arnout Groen zette Gerard Koops vanaf de eerste zet onder druk, won een pion en was daarna dusdanig in het offensief dat Gerard alleen aan verdedigen toekwam. Hij verloor een stuk en gaf zich daarna gewonnen. Kees van der Wielen overkwam hetzelfde; hij verloor een stuk en gaf daarna op tegen Erwin Rouw.

Jan Kranenbarg en Peter Aartsen hielden elkaar in een mooie partij volstrekt in evenwicht, totdat Jan een fout maakte en zijn dame verloor. Daarna was het snel afgelopen en haalde Peter de zege binnen. Karin Pruijssers moest hard werken tegen Martien Birkenhäger om de overwinning binnen te slepen. Uiteindelijk lukte dat, maar het ging niet zonder slag of stoot. Aad de Bruijn en Harry Tigchelaar speelden een heel mooie partij. Aad had een koningin plus pionnen tegen Harry twee torens en pionnen. Aad had wellicht middels herhaling van zetten er een remise uit kunnen slepen, maar ging door de klok. Iets wat hem vaker parten speelt, omdat hij vergeet te "klokken". Jammer.

Simon Zwart en Jan Spijkerbosch speelden voor het eerst tegen elkaar. Het werd een marathonpartij, waarbij Jan in het eindspel een kwaliteit wist te winnen. Dit bleek voldoende voor de winst. Henk Jongejan speelde tegen Henk Noort. Lang ging het goed al stond Henk Jongejan al wel twee pionnen achter, maar in het eindspel gaf Henk Jongejan zomaar een paard weg. Hiermee was de wedstrijd beslist en ging Henk Noort met de winst aan de haal.

Kees Pieterse speelde tegen Chiel Crielaard. Chiel hield lang stand, maar verloor een kwaliteit en zag dat er nog een stuk zou vallen. Dit ziende gaf hij op. Leo Oostendorp speelde tegen Han van Doornen. In een lange partij hielden ze elkaar lang in evenwicht, maar in het eindspel greep Leo alsnog de zege. Hetzelfde gold voor Bert Ekkelboom tegen Peter Grasman. Spannend tot de laatste zet, waarbij tot tien minuten voor tijd de spelers elkaar geen duimbreed toegaven. In de slotfase echter sloeg Bert onverbiddelijk toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten