maandag 17 december 2018

Hans Hertgers knappe overwinnaar in het kersttoernooi

Traditiegetrouw werd het jaar afgesloten met een rapidtoernooi. Beide spelers kregen 15 minuten per wedstrijd en dat leidde weer tot spannende taferelen. Het is uiteraard ondoenlijk om van alle partijen verslag te doen, dus worden er maar een paar bijzondere uitgelicht. Zo lukte het Henk Noort om door eeuwig schaak te geven aan Simon Zwart om er een zwaarbevochten remise uit te slepen. Jan Kranenbarg had de betere papieren tegen Peter Grasman en had minimaal remise verdiend, maar ondanks zijn betere stelling verloor Jan omdat hij zomaar een toren weggaf.

Henk Pruijssers die tweede werd in de eindrangschikking, ontsnapte aan een zekere nederlaag. Henk stond beduidend zwakker dan zijn tegenstander Bert Ekkelboom die de winst voor het grijpen had. De klok was echter onverbiddelijk en Henk kon een vreugdedansje gaan maken. Ap Ketting liep al in het begin van zijn partij tegen Michel Westhoff tegen mat aan, terwijl hij eigenlijk de zaak gemakkelijk had kunnen tegenhouden. Zo verging het velen op de borden. Dezelfde Michel Westhoff liep tegen een vork (koning en toren) aan bij Kees Pieterse. De partij was daarmee over en uit voor Michel. Hans Hertgers legde de basis voor zijn eindoverwinning in de laatste partij tegen Arnout Groen. Hij behaalde een prachtige overwinning. Ook tegen Karin Pruijssers behaalde hij een mooie overwinning. Hans was de enige speler zonder puntenverlies.

Er waren nog twee spelers zonder een verliespartij, maar zij speelden tegen elkaar gelijk en hadden daardoor een half puntje minder. Dat waren Henk Pruijssers en Kees Pieterse die respectievelijk 2e en 3e werden. In de B-groep werd Hans Molenveld met twee overwinningen mooi eerste. Hij liet daarmee Maarten ter Bals en Leo Oostendorp achter zich. Overigens behaalden ook deze twee hetzelfde aantal overwinningen, maar op basis van een aantal ingewikkelde computerberekeningen werd Hans de winnaar. Berry Bonestroo deed goede zaken deze middag door op de 6e plaats in de B-groep te eindigen. Knap gedaan en een mooie sprong voorwaarts voor hem. Ook Han van Doornen had een goede dag. Hij werd knap 4e in de A-groep. Met name zijn overwinning op Peter Grasman was goed gedaan. Overigens waren er een aantal spelers met drie overwinningen, maar ook hier berekent de computer de sterkte van de tegenstanders, etc.

Al met al was het weer een geslaagde middag met aan het einde voor iedereen een cadeautje en een kerstkrans.


De interne competitie begint weer op maandag 7 januari 2019.

Wij (Michel en Kees) wensen jullie allemaal heel fijne feestdagen en een voorspoedig en bovenal gezond 2019.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten