maandag 28 januari 2019

Foutenfestival

Zowel Peter Aartsen als Kees Pieterse maakten een fatale fout tegen de respectievelijke tegenstanders Bert Ekkelboom en Jack Linders. Beiden gaven in een vlaag van verstandsverbijstering hun dame cadeau. Hiermee waren de partijen over en uit. Arnout Groen deed het in iets mindere mate, maar gaf toch ook een kwaliteit weg tegen Bert Baas. Wetende dat er daarna geen droog brood meer te verdienen was, gaf Arnout gelijk op. Jack Linders zit de huidige koploper Henk Pruijssers op de hielen. Henk kwam tegen Michel Westhoff niet verder dan remise. De partij verdiende ook geen winnaar, want ze hielden elkaar goed in evenwicht.

Hans Hertgers zette Ap Ketting vanaf de eerste zet onder druk. Ap kon alleen maar verdedigen, maar zag de pressie constant toenemen. Uiteindelijk kon hij de nederlaag niet meer ontlopen. Theo Meulmeester speelde tegen Simon Zwart die taai partij gaf. In het eindspel stonden er gelijke stukken, maar Theo wist met slim spel toch de overwinning op te eisen. Erwin Rouw gaf prima partij tegen Bas de Roos, maar kon niet verhinderen dat Bas enige pionnen snoepte. In het eindspel bleek dat fataal voor Erwin.

Peter Grasman speelde tegen Leo Oostendorp een sterke partij. Leo verdedigde zich manhaftig, maar kon niet voorkomen dat hij mat gezet zou worden. Voordat het zover was, gaf hij op. Ook Ed van der Meulen streed vol passie tegen Han van Doornen, maar kwam in kwaliteit achter te staan. Han moest er heel hard voor werken, maar bond Ed toch aan zijn zegekar.

Aad de Bruijn en Martien Birkenhäger speelden een interessante partij, waarbij Aad langzaam maar zeker het initiatief naar zich toetrok. Hoezeer Martien ook verdedigde, de aanvalsgolven waren niet te keren en Martien gaf op. Jan Kranenbarg kwam sterk uit de startblokken tegen Berry Bonestroo. Jan trok de aanvalsregisters open en veroverde kwaliteit tot twemaal toe. Uiteindelijk was er geen houden aan voor Berry.

Gerard Koops dolf al vrij snel het onderspit tegen Frank Klinkenberg. Enige mindere zetten van Gerard werden genadeloos afgestraft door Frank, die vervolgens resoluut de partij wist binnen te halen. Tussen Karin Pruijssers en Marco Verdonk vond een heroïsch gevecht plaats op het scherpst van de snede. Marco kwam een pion voor, maar de dreiging van Karin was enorm. Na een langdurig gevecht waarbij ze elkaar constant in evenwicht hielden werd tot remise besloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten