maandag 4 februari 2019

Knallende middag

De finalisten voor de Ap Ketting-Bokaal zijn bekend.

In de B-groep won Martien Birkenhäger ondanks verwoed verzet van Berry Bonestroo. Berry kan terugkijken op een goed toernooi en Martien is voor het eerst finalist. Zijn tegenstander is Maarten ter Bals die won van Gerard Koops. Kleine foutjes van Gerard brachten Maarten het benodigde voordeel. Martien en Maarten zullen dus onderling gaan uitmaken wie de beker wint.

In de A-groep dolf Kees Pieterse het onderspit tegen een betere Arnout Groen. Kees had een zwak centrum in de verdediging, zag het maar kon niet aan het verlies van een loper ontkomen. Hij kreeg hiervoor een pion, maar dar was veel te weinig om nog enige kans van slagen te hebben. Arnout voerde de druk constant op en Kees zag het hopeloze ervan in en gaf op.

De andere partij was van een hoog gehalte en de spetters vlogen ervan af. Bert Baas en Jack Linders gingen letterlijk tot het gaatje. Met nog minder dan een minuut op de klok voor beiden ging Bert door zijn vlag.
In deze groep spelen Arnout Groen en Jack Linders dus om de beker van de A-groep. Henk Pruijssers vocht een verbitterd duel uit met Marco Verdonk. Henk wist twee pionnen voor te komen, hetgeen uiteindelijk de basis bleek voor de overwinning. Marco hield overigens heel lang stand, maar moest op het eind toch het hoofd buigen.

Leo Oostendorp weet niet van ophouden. Dit keer won hij van Bert Ekkelboom in een prachtige partij. Ook hier bleek de vlag de dooddoener en die viel in het nadeel van Bert. Leo is aan een indrukwekkende opmars bezig.
Ap Ketting had een zware dobber aan Peter Grasman. Zo zwaar zelfs dat zijn dobber onderging en niet meer boven kwam. Peter kwam een kwaliteit voor en dreigde een tweede kwaliteit te veroveren. Ap overzag het slagveld en besloot op te geven. Hans Molenveld verweerde zich kranig tegen Hans Hertgers, maar moest toch het loodje leggen. Geen schande, want Hans Hertgers behoort nog steeds tot de top.

Jan Bouwhuis gaf zijn visitekaartje af door van Frank Klinkenberg te winnen. Door deze overwinning zijn toekomstige tegenstanders van hem gelijk wakker geschud. Dick Langedijk kwam niet goed uit de openingsfase tegen Aad de Bruin. Aad, die al langer meeloopt maakte hier onmiddellijk gebruik van en viel overtuigend aan. Dick verloor kwaliteit en mat dreigde. Dick gaf voor het zover kwam op. Peter Aartsen gaf Karin Pruijssers knap partij. Karin kwam een kwaliteit voor te staan, maar moest er hard voor werken om de zege veilig te stellen. Dit lukte haar uiteindelijk wel.

Michel Westhoff kwam vrij snel een stuk achter tegen Han van Doornen en moest alle registers opentrekken om weer langszij te komen. Daarna bleef de partij lang in evenwicht, waarbij het balletje beide kanten kon uitrollen. Na een ongelukkige zet van Han greep Michel alsnog zijn kans en verzilverde het punt.

1 opmerking:

Unknown zei

Sorry, maar Jack Linders is de nieuwe koploper. Het verschil is afgerond slechts 1 punt, maar Jack is wel de nieuwe koploper

Een reactie posten