maandag 11 februari 2019

Stampvolle zaal

Peter Grasman speelde een puike partij tegen Henk Pruijssers. Op het laatst stonden er aan beide kanten nog drie pionnen en de koning. Helaas voor Peter moest hij met zijn koning een zet terug. Henk stond daardoor beter en Peter gaf het op. Henk blijft hierdoor aan de leiding maar wordt op de voet gevolgd door Jack Linders die Bert Ekkelboom versloeg. Bert ging door de klok, maar stond ook al slechter. Ap Ketting kwam in zijn partij tegen Peter Aartsen al snel een kwaliteit voor. In het middenspel veroverde hij nog een kwaliteit en daarmee kwam aan de partij een eind. Martien Birkenhäger verslikte zich in een vork tegen Dick Langedijk en gaf op. 

Marco Verdonk en Frank Klinkenberg hielden elkaar in evenwicht. Marco kwam een toren en een pion voor, maar Frank veroverde een toren terug. Remise werd het uiteindelijke resultaat. Bert Baas had twee pionnen meer tegen Michel Westhoff met verlies van een kwaliteit. Heel lang hielden ze elkaar in evenwicht, maar in het eindspel moest Michel zijn meerdere erkennen in Bert. Jan Bouwhuis moest hard werken tegen Erwin Rouw die dapper standhield. Helaas deed Erwin in het eindspel een verkeerde zet en Jan sloeg gelijk toe.

Hans Molenveld verweerde zich kranig tegen Theo Meulmeester, maar kon niet voorkomen dat hij een loper verloor. Het duurde nog heel erg lang alvorens Theo (met een ijzersterk paard centraal op het veld) de zege kon afdwingen. Berry Bonestroo komt steeds beter in het schaakritme. Hij wist Bas de Roos een half punt af te snoepen. Ed van der Meulen dolf het onderspit tegen Jan Spijkerbosch. Beiden hadden in het eindspel evenveel stukken, maar die van Jan waren beter gepositioneerd en dat gaf de doorslag.

Aad de Bruijn en Simon Zwart deelden broederlijk de punten. Op zich een terechte uitslag, want er was voor beiden geen doorkomen aan. Han van Doornen zette Gerard Koops langzaam maar zeker de duimschroeven aan. Gerard verweerde zich wanhopig, maar kon de nederlaag niet ontlopen. Maarten ter Bals en Leo Oostendorp maakten er een enerverende partij van. Maarten dreigde, maar Leo pareerde. Kijkend naar de stelling op het bord besloten de heren maar tot remise.

Harry Tigchelaar kwam tegen Karin Pruijssers een pion voor, maar die was ingecalculeerd door Karin. Ze verkreeg een vrije baan en maakte daar optimaal gebruik  van. Het duurde lang, maar Harry moest toch capituleren. Hans Hertgers profiteerde ten volle van een mindere openingsfase van Arnout Groen. Hans kwam in kwaliteit voor te staan en Arnout zag in dat er niets meer te halen viel en gaf op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten