maandag 18 februari 2019

Veel overwinningen voor de wit-spelers

Henk Noort had nog niet het juiste ritme te pakken na een fijne vakantie. Gerard Koops haalde hier 100% profijt uit. Ap Ketting en Arnout Groen hielden elkaar volkomen in evenwicht en dan rest er niets anders als remise. Hans Molenveld speelde tegen Simon Zwart. Ook hier ging het gelijk op, al had Hans minder tijd op de klok. In de eindfase liet Hans een steekje vallen en Simon maakte daar direct gebruik van. Peter Grasman en Bert Baas speelden een mooie partij. Peter stond iets beter, maar er werd remise overeengekomen. Aad de Bruijn kwam twee pionnen achter tegen Ed van der Meulen, maar vocht zich terug naar één pion achterstand. Toen alle torens op de vierkante centimeter stonden en het een parkeerplaats leek te gaan worden werd besloten het punt broederlijk te delen.

Theo Meulmeester en Marco Verdonk maakten er een heel gevecht van. Eerst bood Marco remise aan, maar wilde Theo doorspelen. Een aantal zetten later gebeurde het omgekeerde, maar toen wilde Marco verder doorspelen. Nadat alle kruitdampen waren opgetrokken en de hersenen het kookpunt hadden bereikt werd de remise alsnog een feit.

Michel Westhoff gaf in de openingsfase tegen Jack Linders een pion weg en kon dit niet meer goedmaken. Jack behield het initiatief en Michel moest opgeven. Karin Pruijssers speelde tegen Maarten ter Bals en had in de loop van het spel een gedegen overwicht. Maarten verloor een stuk en een aantal zetten later nogmaals. De partij was hiermee over en uit. Frank Klinkenberg verloor een toren in de beginstelling tegen Jan Bouwhuis, maar verkreeg een ijzersterke aanvalsstelling. Jan moest achteruit en verloor ook een stuk. Toen mat of het verlies van de dame dreigde, gaf Jan op.

Bas de Roos behaalde een knappe overwinning op Jan Kranenbarg. Het ging lang goed voor Jan, maar in het eindspel sloeg Bas toe. Martien Birkenhäger en Erwin Rouw speelden een leuke partij. Lang ging het gelijk op, maar een fout in het eindspel van Erwin bleek rampzalig. Dick Langedijk behaalde een overwinning op Berry Bonestroo. Dick speelt een goed seizoen en Berry doet prima ervaring op.

Harry Tigchelaar verslikte zich in de 8e zet tegen Leo Oostendorp en gaf daarmee een toren weg. Harry gaf gelijk op. Gelet op het niveau van het spel van Leo niet ten onrechte. Henk Pruijssers blijft koploper. Dit keer bond hij Hans Hertgers aan de zegekar. Hans kon lang bijbenen, maar Henk had zoveel druk op de verdedigende stelling van Hans dat deze uiteindelijk toch bezweek. Er viel een toren en daarmee was het pleit in het voordeel van Henk beslecht. Kees Pieterse speelde aanvallend tegen Han van Doornen die in de openingsfase alle zeilen moest bijzetten om mat te voorkomen. In het verloop van het spel keerden de kansen weer richting Han. Maar in het eindspel kon Kees een pion tot dame promoveren. Het duurde nog lang, maar Kees kon de winst verzilveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten