maandag 15 april 2019

Koploper verstevigt zijn positie

Jan Kranenbarg wist Chiel Crielaard te verslaan, iets wat nog niemand na Kerstmis was gelukt. Henk Noort hervond zichzelf en gaf Johan Krebs geen kans om een goed resultaat te behalen. Ed van der Meulen veroverde een kwaliteit tegen Dick Langedijk en voerde langzaam maar onherroepelijk de druk zodanig op dat er voor Dick geen houden meer aan was. Gerard Koops verloor al na enige zetten kwaliteit en kwam dit tegen Frank Klinkenberg niet meer te boven. Frank sluipt op kousenvoeten weer naar boven. Han van Doornen wist na enkele mindere wedstrijdresultaten Jan Bouwhuis te verschalken. In een leuke partij trok hij aan het langste eind.

Bas de Roos baarde opzien door Simon Zwart te verslaan. Ook Simon gaf een kwaliteit zomaar weg en Bas greep de kluif met beide handen aan en daarmee tevens de winst. Peter Aartsen wist niet door de stugge verdediging van Martien Birkenhäger te breken. Ook Martien is aan een goede reeks bezig en staat inmiddels alweer op plaats 16, direct achter Peter. Maarten ter Bals was niet opgewassen tegen Theo Meulmeester. Het ging lang gelijk op, maar in de eindfase bleek Theo de sterkste.

Bert Ekkelboom speelde tegen Kees Pieterse. Ook Kees gaf zomaar een kwaliteit weg en daarmee de wedstrijd. Het duurde nog lang voor Bert, maar hij zegevierde wel. Ap Ketting verweerde zich kranig tegen Karin Pruijssers. Karin veroverde een pion, maar Ap wist weer gelijk te trekken. Maar Karin had een vrijpion en die gaf de doorslag. Door dit resultaat staat Karin inmiddels weer derde. Leo Oostendorp en Hans Hertgers speelden op het scherp van de snede. Ook hier gaf een pion meer voor Hans de doorslag. Hij won de partij en staat knap op de tweede plaats.

Michel Westhoff speelde verrassend gedegen tegen Bert Baas. Michel nam de tijd en dat bleek funest voor Bert die in de beginfase een minder sterke zet had, die Michel goed verzilverde. Ondanks uitstekend spel van Bert wist Michel de kwaliteitsvoorsprong vast te houden en uiteindelijk de winst naar zich toe te trekken. Door dit resultaat komt Henk Pruijssers steviger op de eerste plaats. Hij speelde tegen Peter Grasman, die prima tegenpartij gaf. Maar ook hier weer werd een pion meer voor Henk Peter fataal. Het zal moeilijk worden Henk nog te achterhalen in de resterende vier wedstrijddagen. Volgende week is het Pasen en 13 mei spelen we simultaan tegen de grootmeester Roeland Pruijssers. Ben benieuwd of er iemand voor de eerste keer in zal slagen Roeland een nederlaag toe te brengen. Zal wel fictie blijven, maar wie weet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten