maandag 29 april 2019

Frank Klinkenberg zorgt voor daverende verrassing

De grootste verrassing van de dag kwam van Frank Klinkenberg. In een uiterst spannende partij wist hij onze koploper Henk Pruijssers aan de zegekar te binden. Met een prachtig dubbelschaak kwam er direct mat achteraan. Nogmaals, knap gedaan door Frank. Theo Meulmeester en Hans Hertgers gaven elkaar geen duimbreed toe. De stellingen slibden dicht en geen van beide slaagde erin de ander te overvleugelen. Remise dus. Michel Westhoff trof Peter Grasman in een mindere dag aan en profiteerde hiervan ten volle van. Peter verloor twee stukken en kwam dit niet meer te boven.

Kees Pieterse speelde tegen Dick Langedijk. Lang ging het gelijk op, maar in het eindspel kon Kees een geniepige schaakmat geven. Johan Krebs kwam goed uit de startblokken, maar in het middenspel ging hij weer ten onder, tegen Gerard Koops ditmaal. Erwin Rouw hield lang stand tegen Jan Bouwhuis, maar gaande de partij verloor hij toch een kwaliteit en twee pionnen. Dit overziende gaf Erwin op. Hans Molenveld speelde prima tegen Maarten ter Bals, maar trof het slecht omdat ook Maarten een uitstekende dag had. Na een verbeten strijd wist Maarten de partij in zijn voordeel te beslechten.

Martien Birkenhäger en Ed van der Meulen speelden een lange partij. Martien won een pion, maar het bleek niet genoeg voor de overwinning. Ed verdedigde taai en remise werd een logische uitslag. Bas de Roos is aan een indrukwekkende opmars bezig. Vandaag won hij na een mooie partij tegen Jan Spijkerbosch. Jan verloor kwaliteit en daarmee de grip op de wedstrijd. Bas kwam uiterst gevaarlijk door en Jan gaf op.

Karin Pruijssers moest heel hard werken om Leo Oostendorp op de knieën te krijgen. Maar uiteindelijk kon Leo de nederlaag niet ontlopen. Karin speelt een indrukwekkende tweede seizoenshelft. Peter Aartsen en Han van Doornen gaven elkaar geen duimbreed toe. De stelling werd moeilijker en moeilijker en de enig juiste uitslag kwam op papier: remise.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten