maandag 1 april 2019

Spannende eindfase in de competitie

Berry Bonestroo speelde tegen Chiel Crielaard. De jongste tegen de oudste deelnemer hoogstwaarschijnlijk. Daar bleek in de partij niets van, want beiden speelden fris van de lever. Na anderhalf uur stond Berry positioneel sterker, maar Chiel verdedigde bekwaam. Als een echte gentleman bood Berry remise aan, hetgeen Chiel in dank aannam. Dick Langedijk overrompelde Johan Krebs vanaf de aanvang. Johan kon alleen maar verdedigen en Dick drukte voortvarend door. De muur van Johan bezweek en Dick had zijn overwinning binnen.

Erwin Rouw speelde goed tegen Aad de Bruijn, maar kon toch niet voorkomen dat hij achteruit werd gedrukt. Hierbij liep hij tegen mat aan. Maarten ter Bals veroverde tegen Frank Klinkenberg twee pionnen en die bleken de sleutel in het eindspel voor de overwinning. Theo Meulmeester kende geen medelijden met Gerard Koops, die in een mindere fase verkeert. Theo maakte het bekwaam af. Han van Doornen dacht als 1-aprilgrap zijn dame in te leveren, maar Bas de Roos maakte er serieus werk van en gaf er niets voor terug. Dat betekende dus verlies voor Han. Kees Pieterse overkwam hetzelfde tegen Bert Baas. Kees dacht de dames te ruilen, maar had niet gezien dat er nog een paard achter de vijandelijke koningin stond. Einde oefening dus. Kees overweegt nu sterk om een stoelverhoger aan te schaffen!

Martien Birkenhäger en Jan Bouwhuis speelden voor het eerst tegen elkaar. Ze gaven beiden geen duimbreed toe, hetgeen de onvermijdelijke remise opleverde. Simon Zwart vergaloppeerde zich tegen Ap Ketting. In een volkomen gelijkwaardige stand gaf Simon zomaar een toren weg. Daarna was Ap heer en meester en maakte het bekwaam af. Peter Grasman en Peter Aartsen konden beiden ook geen spaak in het wiel van de ander steken, waarna tot remise werd besloten. Michel Westhoff speelde een prima partij tegen Henk Pruijssers, maar gelijk toch ook een beetje met de handrem er op, omdat het de laatste weken in het eindspel wel eens misging. Henk verdedigde zoals altijd ijzersterk en aangezien Michel dit keer ook geen risico nam werd het remise. Zelfs op voorstel van Michel.

Hans Hertgers had veel minder tijd op de klok dan Jan Spijkerbosch, maar dat verhinderde hem niet om toch voor de volle winst te gaan. Jan stribbelde tegen, maar moest tenslotte zich gewonnen geven. Bert Ekkelboom wist tegen Karin Pruijssers op een pion voorsprong te komen. Maar Karin is altijd goed in het eindspel en Bert liep tegen tijdsproblemen op. Uiteindelijk sleepte Karin de zege binnen. Hans Molenveld moest hard werken tegen Henk Noort. Het ging heel lang gelijk op, maar in het eindspel toonde Hans zich iets behendiger en dat resulteerde in de overwinning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten