maandag 8 april 2019

Spannende eindstrijd om de derde plaats

Leo Oostendorp speelde tegen Henk Pruijssers. Bij zet 7 ging het voor Leo niet helemaal goed. Dit bleef de partij vervolgens continu bepalen en in het eindspel kon Henk hierdoor de volle winst binnenhalen. Maarten ter Bals en Jan Bouwhuis speelden een leuke partij. Maarten kwam twee pionnen voor, maar verspeelde zijn voorsprong weer. Helaas maakte Jan een fout en verloor hij zijn toren. Hiermee was voor Maarten de basis gelegd voor de overwinning. Hans Molenveld en Martien Birkenhäger waren aan elkaar gewaagd. Het leek ogenschijnlijk dat Hans iets beter stond, maar Martien hield keurig stand. Remise derhalve.

Bert Ekkelboom gaf zomaar een kwaliteit gratis in de aanbieding tegen Michel Westhoff. Michel had de weekfolder blijkbaar niet gelezen en liet het cadeau aan zich voorbijgaan. Bert herstelde zich snel en beiden konden daarna geen deuk in het pakje boter van de ander slaan. Een puntenverdeling was geboren. Jan Spijkerbosch speelde een uitmuntende partij tegen Bert Baas. Er kwam een prachtige stelling op het bord met een bijzonder ingewikkeld patroon. Een duivelse val was opgezet door Jan. Bert moest alle RAM-geheugen in zijn hersenen gebruiken om de enige juiste zet te kiezen die hem niet naar de afgrond zou brengen. Hij slaagde hier keurig in, maar chapeau ook voor Jan die prima tegenpartij bood. Uiteindelijk wist Bert de overwinning binnen te slepen.

Chiel Crielaard en Bas de Roos kwamen remise overeen. Bas had het al eerder aangeboden, maar Chiel wilde doorspelen. Daarna kwam Bas weer in het voordeel, maar uiteindelijk werd het toch remise. Karin kwam in het middenspel tegen Simon Zwart achter te staan, maar zoals altijd in het eindspel komen bij Karin onbekende krachten naar boven. Ook nu weer en Simon werd alsnog opgepeuzeld. Theo Meulmeester had de overhand tegen Peter Aartsen. Totdat hij een foutieve zet deed en razendsnel een remiseaanbod deed dat Peter aanvaardde. Ed van der Meulen drong langzaam maar zeker door de defensie van Erwin Rouw. Erwin verdedigde dapper, maar kon het tij niet keren. Zijn schip ging ten onder.

Johan Krebs speelde tegen Jan Kranenbarg en kwam zoals zo vaak goed uit de opening. Maar het middenspel blijft tot heden helaas nog niet goed genoeg en de ervaring van Jan gaf al vrij snel de doorslag. Henk Noort speelde tegen een ontketende Dick Langedijk. Henk had het vanaf het begin moeilijk en kwam bijna niet aan aanvallen toe. Dick drong aan en verkreeg een kwaliteitsvoorsprong. Het duurde nog heel lang, maar ten slotte verzilverde Dick met een mat het volle punt. Peter Grasman had een minder goede dag tegen Hans Hertgers. Hij gaf zomaar een kwaliteit weg en toen er even later nog iets veel ergers plaatsvond, gaf hij op. Na afloop verdwenen zijn aantekeningen in de diepste duisternis. Frank Klinkenberg weet langzaam maar zeker de weg naar boven weer te vinden. Ditmaal bond hij Han van Doornen aan de zegekar. Han kwam een stuk achter en kon het tij niet meer keren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten